Kılıçdaroğlu: ''Hiç kimse `Ben siyasetçiyim, seçildim, kimseye hesap vermem' demeyecek''

Trakya Gösteri ve Kongre Merkezinin Temel Atma Töreni Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımı ile Çorlu'da gerçekleşti. Açılışı gerçekleştirmek üzere Çorl

SİYASET 17.11.2017 15:56:00 0
Kılıçdaroğlu:

Törende Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Tekirdağ ve Edirne Milletvekilleri, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 11 İlçenin Belediye Başkanları, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka, Dr. Kaan Gaytancıoğlu, Mehmet Zeki Gürcün, Fatih Ünsal, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları, TESKİ, Çorlu ve Büyükşehir Belediyesinin daire başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

"TRAKYA'NIN EN BÜYÜK SANAT MERKEZİ OLACAK"

Açılış Töreninde ilk konuşmayı Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan yaptı.  Başkan Baysan yaptığı konuşmada "Bugün burada sizlerle beraber 22 bin metre kare arsa üzerinde, 6 bin 900 metre kare taban alanına sahip Çorlu Trakya Gösteri ve Kongre Merkezinin temelini atmaktan ve sanata böyle bir yatırım yapmaktan dolayı büyük bir mutluluk duymaktayım. Biliyorsunuz ki; sanat bilgi edinmenin bir yoludur ve dolayısıyla da bilimin öncüsüdür. Akla ve duygulara hitap eden sanat boş zamanlarda hoş vakit geçirme etkinliği değil,  düşünme ve duyumsama etkinliğidir. Bizler de bu düşüncelerden yola çıkarak sanata ve sanatçılara değer verdiğimizi gösterecek bu büyük projeye imza atıyoruz. Çorlu halkını sanatla buluşturacak görkemli projemiz Trakya Gösteri ve Kongre merkezimizden biraz söz etmek istiyorum. Kongre, gösteri, tiyatro, konser, ödül töreni ve konferans gibi sanatsal ve gösteri konularına ev sahipliği yapacak böyle bir donanıma sahip, Trakya'nın en büyük ve en modern merkezimiz hizmete girecek. Göreve geldiğimiz günden bu yana önceliği halka verdik. Halka dokunan, pozitif katkılar sunan projeler yaptık. Açılışını yaptığımız her tesis halkımızın refahını artırıp, bizlere de yeni projeler yapmak için motivasyon sağladı" dedi.

 

 

"BİZ HİZMET PEŞİNDEYİZ"

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "Belediye başkanlarımız sizin için, halk için mücadele ediyorlar. Size hizmet getirmek için mücadele ediyorlar. Belediye Başkanlarıma şunu söyledim; iki konuda duyarlı olacaksınız. Birincisi, seçildiğiniz andan itibaren size oy versin vermesin bütün vatandaşları hiçbir ayrım yapmadan kucaklayacaksınız. İkincisi yaptığını her harcamanın hesabını belde halkına vereceksiniz. Hiç kimse `Ben siyasetçiyim, seçildim, kimseye hesap vermem' demeyecek. Herkes makamı ne olursa olsun halka hesap vermek zorundadır. Halkına hesap veren siyasetçi dürüst, namuslu, onurlu ve ülkesinin geleceğini düşünen siyasetçidir. Belediye başkanlarımız bu bağlamda güzel hizmet veriyorlar. Buradan sonra da gezeceğiz, yeni tesisleri açacağız ve temellerini atacağız. Burada ise bir kültür merkezinin temelini atacağız. Özellikle gençlerimiz o kültür merkezinde bir araya gelecekler, konuşacaklar, tartışacaklar, konferans düzenleyecekler. İnsanlar düşüncelerini özgürce dile getirecekler. Birbirimizden etkileneceğiz. Belki dünyayı, belki çevremizi, belki de Türkiye'yi oturacağız ve konuşacağız. Bunları yapmak bizim görevimizdir. Biz hizmet peşindeyiz." şeklinde konuştu. Temel atma töreni Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından protokol üyelerinin butona basması ile başlayan temel atma işleminin ardından tören son buldu.