Zabıtadan Pazar Esnafına Sıkı Denetim

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı Pazar denetim ekipleri, kentte kurulan Pazar yerinde denetim gerçekleştirdi.

GÜNDEM 17.11.2017 15:48:00 0
Zabıtadan Pazar Esnafına Sıkı Denetim

Denetimde terazilerden tezgah düzenine kadar her şeyi konrol eden ekipler, usule aykırı hareket eden esnafları uyardı.

 

PAZAR ESNAFINI DENETLEDİLER

 

Vatandaşların daha iyi şartlarda pazar alışverişini gerçekleştirmesi için denetimlerini sıklaştırdıklarını ifade eden, Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, semt pazarında pazarcı esnafları dolaşarak, ürün kontrolleri yaptı. Satışa sunulan ürünlerin etiket kontrolü, satış yaptıkları tezgahların belirlenen mevcut çizgi dışına taşırmama gibi pek çok konuda çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini belirten ekipler, aynı zamanda pazarın ve tezgahların düzeni, sebze ve meyvelerin uygun şartlarda satılıp satılmadığına ve terazilerin ağırlığına da baktılar. Esnaflara yapılan kontroller sırasında esnafları pazar kuralları hakkında uyaran Zabıta ekipleri, esnaflarımızın çevre kirliliğine karşı daha duyarlı olmalarını ve satışlarını yüksek ses ile yapmamaları konusunda uyardı.

 

 

 

‘’DENETİMLER DEVAM EDECEK’’

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı; ‘’Pazar esnafımız ile Kapaklı halkını en iyi ortamda buluşturmak, tüketici haklarını korumak, vatandaşlarımızın maddi açıdan zarara uğramamaları ve pazar düzenini sağlamak için gerçekleştirilen denetimler, titizlikle devam edecek'' dedi.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ