Vali Ceylan Okul Ziyaretlerini Sürdürüyor

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, okul ziyaretlerini sürdürüyor.

EĞİTİM 17.11.2017 14:46:00 0
Vali Ceylan Okul Ziyaretlerini Sürdürüyor

Haftaiçinde Karadeniz Ortaokulu ve 100. Yıl Mehmet Sadık Özyüksel İlkokuluna bir ziyaret gerçekleştiren Ceylan, dün de Süleymanpaşa’da bulunan Ticaret Borsası İlkokulu ve Ortaokulunu ziyaret etti. Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’a Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt ve İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan eşlik etti.

 

TAVSİYELERDE BULUNDU

 

Ziyareti sırasında dersliklere girerek öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Vali Ceylan, öğrencilere kitap okumaları, derslerine iyi çalışmaları ve spor yapmaları tavsiyelerinde bulundu. Tavsiyelerinin ardından Vali Ceylan, okul İdarecileri ve öğretmenler ile öğretmenler odasında bir araya gelerek okulun eğitim durumu ve ihtiyaçları hakkında istişarelerde bulundu. Burada bir konuşma gerçekleştiren Vali Ceylan, “Gördüğüm kadarıyla okulumuzda bir aile ortamı var. Başarının ana sırrı bu. Aile ortamı korunursa, velilerimizin okulumuzla bütünleşmesi sağlanırsa, veli – öğretmen – öğrenci işbirliği neticesinde başarı gelecektir” dedi.

 

 

‘’ ÖĞRENCİLERİMİZİ TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞINDAN UZAK TUTMALIYIZ’’

 

Öğretmenlere özellikle öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanmaları ve teknoloji bağımlılığından uzak kalmaları noktasında dikkat etmelerini ifade eden Vali Ceylan, “Çağımızın rahatsızlığı haline gelen teknoloji bağımlılığından çocuklarımızı ayrı tutmak için teknolojiyi öğrencilerimize gerekli zamanlarda ve verimli şekilde kullanmalarını öğretmeliyiz. Bu konuda ve de kitap okuma alışkanlığı kazandırılması noktasında hassas olmanızı rica ediyorum. Bir diğer önemli husus öğrencilerimizin spor yapması. Spor yapmaları için öğrencilerimizi bilinçlendirmeli ve onları spora yönlendirmeliyiz. Eğitim ve öğretimi bir arada en iyi şekilde yürütmeli ve öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamalıyız. Aksi takdirde gelecekte olumsuz durumlarla karşılaşabiliriz.” dedi. Yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle Vali Ceylan, öğretmenlerin gününü de kutladı.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN