"Bu bir sömürü düzenidir"

Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan, banka kârlarının akıl almaz boyutlara yükseldiğini, bunun sömürü ve zulüm olduğunu söyledi.

EKONOMİ 17.11.2017 14:30:00 0

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) açıkladığı bankacılık sektörünün göstergeleri hakkında açıklama yapan Pehlivan şunları söyledi; “Tüm çağrılara rağmen yüksek faizden geri adım atmayan Bankacılık sektörünün Eylül 2017 döneminde net kârı 37 milyar TL olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminde kar 29 milyar TL seviyesinde bulunuyordu.

 

“BU BÖYLE GİTMEZ”

 

Diğer taraftan, aynı süre içinde yani 2017 yılı Ocak –Eylül ayları arasındaki 9 ayda 60 Bin ihracatçı ile ikiyüzden fazla ülkeye 114 milyar dolar ihracat yapılmış. İhracatçı firmalar ülke kalkınmasına ve istihdama katkı, ödemelerine destek oluyorlar. Bu firmalar iyimser bir hesapla yüzde 5 kar etseler 5 milyar dolar, yaklaşık 20 milyar lira eder. Yani 60 binden fazla ihracat şirketi 20 milyar lira kazanırken aynı sürede bankalar 37 milyar lira kazandı.  Bu bir sömürü düzenidir. Bu bir zulüm düzenidir. Mutlaka düzeltilmelidir. Ama merak etmeyin. Saadet Partisi Geliyor. Bu böyle gitmez. ”

 

Haber / Şaban KARDEŞ