"Bir 'Kapı' İçin Kapı Kapı Dolaşıyoruz"  

Çerkezköy'de Raif Dinçkök Orta Okulunda çocukları öğrenim gören veliler, okulun bahçe kapısının bulunmaması nedeniyle çocuklarının güvenliğinden endişeli.

GÜNDEM 16.11.2017 18:35:00 0

Okul önünde eylem yapan veliler birçok yetkili kuruma başvurduklarını belirttiler. Yetkili bir ağızdan edinilen bilgiye göre ise okula kısa süre içerisinde bahçe kapısı yapılacak.

 

“UYUŞTURUCU SATILIYOR”

 

Yıldırım Beyazıt Mahallesinde bulunan Raif Dinçkök İlkokulunda çocukları öğrenim gören Seda Eceoğlu, Gülbeyaz Gül, Sevim Bingöl, Behice Pal ve daha birçok veli okulun bahçe kapısının bulunmaması nedeniyle okul önünde eylem yaptı. Veliler okulun bahçe kapısı olmamasını sebep göstererek  çocuklarının güvenliğinden endişe duyduklarını, çevrede de bazı kişilerin uyuşturucu sattığını söylediler. Veliler adına bir açıklama yapan Seda Eceoğlu, şunları ifade etti: “Okula bahçe kapısının yapılması için çok fazla talepte bulunduk. Çünkü çocuklarımız okul bahçesinden direkt olarak yola çıkıyorlar. Çevrede uyuşturucu satıyorlarmış. Bizzat görenler olmuş. Bir kaç tane kız’da okula girip çocuklarımızın akıllarını çelmeye çalışıyorlarmış.  Biz özellikle bu sebeplerle çocuklarımızın güvenliğinden endişeliyiz. Oraya bir kapı yapılması için okul yönetimine, Kaymakamlığa ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne talepte bulunduk. Yani bir ‘kapı’ için kapı kapı dolaşıyoruz. İllaki birimizin çocuğunun başına bir şey mi gelmesi gerekiyor.

 

 

ÇOCUKLAR DUVARA ÇIKIYOR

 

Okulun etrafına istinat duvarları yapıldı. Duvarlar alçak çocuklar bu duvarların üstüne çıkıp oynuyorlar. Düşerlerse ne olacak. Birde yine etrafta toprak parçaları var hem kötü görüntü oluşuyor, hem de çocuklar üstünde oynuyor. Yetkililerden gerekli çalışmaların yapılıp önlemlerin alınmasını istiyoruz.” Konuyla ilgili yetkili bir ağızdan edilen bilgiye göre ise okulun bahçe kapısının kısa bir zaman diliminde yapılacağı ifade edildi.       

 

Özel Haber / Hüsnü SARIGÜL