Bağlık Mahalle Evi'nde de Kurs Verilecek

Çerkezköy Belediyesi tarafından Bağlık Mahallesi'nde vatandaşların kullanımına açılan Mahalle Evi ve Taziye Evi, bu yıl iğne oyasından rölyefe kadar pek çok farklı alanda eğitim vermek üzere

EĞİTİM 16.11.2017 17:51:00 0
Bağlık Mahalle Evi

Çerkezköy Belediyesi tarafından 2015 yılından bu yana kent genelinde açılan Kültür Sanat Kursları, Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Merkezi olmak üzere; Kültür ve Sanat Merkezi, Veliköy Mahalle Evi ve Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi’nde veriliyor. Geçtiğimiz ay Bağlık Mahallesi’ne de açılan Mahalle Evi ve Taziye Evi’nde de kursların başladığını ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay;“Bu yıl Bağlık Mahallemizde yapımı tamamlanan Bağlık Mahalle Evimizde de Çerkezköy Belediyesi’nin Kültür Sanat Kursları başlıyor. Kurslarımıza katılmak isteyen ev hanımları Bağlık Mahalle Evimize ve Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezimize müracaat ederek, kayıtlarını yaptırabilirler” dedi.

 

 

‘’AİLE BÜTÇELERİNE KATKIDA BULUNABİLECEKLER’’

 

Ev hanımlarını sosyal hayatın içerisine çekmek, boş vakitlerini değerlendirmek ve aile bütçelerine katkıda bulunmak amacı ile Çerkezköy Belediyesi tarafından Kültür Sanat Kursları düzenlendiğini vurgulayan Belediye Başkanı Vahap Akay, “İlk etapta onlar ile başladığımız kursiyer sayımız şuanda binler ile ifade edilmekte. Hedefimiz kurs ve kursiyer sayımızı arttırarak, ev hanımlarını sosyal hayatın içerisine daha fazla çekmek, aile bütçelerine katkıda bulunarak, boş zamanlarını verimli şekilde değerlendirebilmeleri. Ayrıca her kurs dönemi sonrasında düzenlenen yıl sonu sergilerinde de kursiyerlerimiz yaptıkları ürünlerini satma imkanına sahip. Böylelikle ev bütçesine de katkıda bulunabilecekler’’ diye konuştu.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ