Müdür yardımcısı hakkında soruşturma

Çorlu'da  İmam Hatip Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi M.A., okul müdür yardımcısı A.Y.'nin kendisini dövdüğünü ileri sürdü.

GÜNDEM 15.11.2017 18:04:00 0
Müdür yardımcısı hakkında soruşturma

“YERE DÜŞMEM İLE BİRLİKTE VURMAYA DEVAM ETTİ”

 

Çorlu İmam Hatip Ortaokulu'nda 8'inci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki öğrencisi M.A., okulda Müdür Yardımcısı A.Y. tarafından iddiaya göre dövüldü. Okuldan çıkan M.A. yakınındaki büfeye giderek büfe sahibinden polisi aramasını istedi. İhbar üzerine gelen polis ekiplerince M.A. Çocuk Şubesi'ne götürülürken, babası Yusuf A. da çağrıldı. İfadesi alınan öğrenci M.A., "Zil çaldı tuvalete giderken bir arkadaşımı gördüm ve dizim ile ona dokundum. Daha sonra sınıf önüne geldiğimde müdür yardımcısı A.Y., beni ensemden tutarak diğer müdür yardımcısının odasına götürerek vurdu. Yere düşmem ile birlikte vurmaya devam etti. Daha sonra bizim sınıftan başka bir öğrenciyi çağırarak benim çantamı toplayıp getirmesini söyledi. Çantamın gelmesiyle benim zil çalana kadar burada beklememi söyledi. Ben de bir saat yirmi dakika burada bekledim zil çaldığında çıktım ve büfeye giderek yardım istedim” dedi. Baba Yusuf A. ise oğlunu dövdüğü iddia edilen Müdür Yardımcısı'ndan şikayetçi olduğunu söyledi.

 

DAYAK İDDİASINI KABUL ETMEDİ

 

Okulda öğrencisini dövdüğü öne sürülen Müdür Yardımcısı A.Y. ise iddiaları kabul etmedi. Cumhuriyet Polis Merkezi'ne gelerek ifade veren A.Y. öğrencinin okulda rahat durmayan bir öğrenci olduğunu ve kendisini sadece uyardığını, dövme olayının olmadığını söyledi.

Ortaokul öğrencisinin sığındığı belirtilen büfenin sahibi Seyide Selçuk da sadece vatandaşlık görevini yaptığını belirterek, "Çocuk içeriye girdi. Ağlıyordu. Ben ne olduğunu sorduğumda. Bana 'Dayanamıyorum polise haber ver' dedi. Ben de polise haber verdim. Polis geldiğinde müdür yardımcısının dövdüğünü anlattı" diye konuştu.

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, öğrencinin iddiaları üzerine gerekli soruşturmanın başlatıldığını kaydederek, "Konuyu biliyoruz. Bununla ilgili olarak hem idari hem de adli soruşturma başlamıştır. Soruşturma devam ediyor" dedi.

 

Haber: Şaban KARDEŞ