Kent Park Projesi'nde Sona Yaklaşıldı

Yıllar boyunca madde bağımlıları tarafından mesken tutulan ve vatandaşlar tarafından da sürekli şikayet alan Adnan Kahveci Parkı'nda çalışmalar tamamlanıyor.

GÜNDEM 15.11.2017 18:01:00 0
Kent Park Projesi

Geçtiğimiz hafta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından yerinde incelenen projede sona yaklaşıldı.

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Adnan Kahveci Parkı’nda sona gelinen Kent Park Projesi 1. Etap çalışmalarını inceledi. Başkan Akay’a incelemesi sırasında Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş de eşlik etti. Çalışmaların durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Akay, yıllarca kaderine terk edilerek, atıl durumda bırakılan Kent Park projesinin tamamlanması ile birlikte şehrin çok daha modern bir görünüme kavuşacağını söyledi.

 

‘’TAMAMLANMAK ÜZERE’’

 

Kent Park Projesi 1. Etap yapım çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Başkan Akay, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz tarafından yaklaşık 17 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen çalışmalar tamamlanmak üzere. Çalışmalar kapsamında ilk etapta Adnan Kahveci Parkımızda çevre ve alan temizliği yapıldı. Taban kazısı yapıldı ve alt dolgu malzemesi serildi. Su giderleri toplandı, drenaj kanalları döşendi. Su ve elektrik hatlarının kılavuz boruları döşendi. Koşu yolu zemini hazırlanarak betonlama çalışmalarına hazır hale getirildi. Bordür taşları ile belirlenen yürüyüş yollarına parke taşları döşendi. Proje kapsamında alanımıza çocuk oyun alanı, fitness alanı, satış üniteleri, kafeterya, WC, kauçuk kaplama koşu yolları, yürüyüş yolları, kamelyalar ve oturma grupları da yapılıyor” şeklinde konuştu.

 

 

‘’PARKIMIZIN MAKUS TALİHİ DEĞİŞTİ’’

 

Tüm bu çalışmaların tamamlanmasının ardından yıllarca atıl durumda bekletilen alanın Çerkezköy halkının kullanımına açılacağını sözlerine ekleyen Akay, “Çok yakında Kent Park Projesi’nin 2. Etabı çerçevesinde ise Atatürk Viyadüğü’nün diğer tarafında yaklaşık 106 bin metrekarelik alanda çalışmalara başlanacak” diyerek Çerkezköylülere müjdeyi verdi. Ayrıca Başkan Akay, Adnan Kahveci Parkı’nın da yıllarca atıl durumda bekletildiğini kaydederek, “Bu alanımız madde bağımlılarının meskeni haline gelmişti. Kent Park Projesi ile şehrimizin çehresi ile birlikte Adnan Kahveci Parkı’nın da makus talihi de değişti. Çalışmaların tamamlanması ve parkımızın kullanıma açılması ile birlikte vatandaşlarımız burada aileleri ile birlikte keyifli vakit geçirebilecek” dedi. 

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ