''Acentaların Amacı Sizler Değil, Paranız Olacaktır''

Tekirdağ Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen seminerde Girişimci Adem Garipoğlu'un katılımıyla öğrencilere, Kanada'da eğitim ve iş imkânları anlatıldı.

GÜNDEM 15.11.2017 16:59:00 0

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde girişimci Adem Garipoğlu deneyimlerini anlattı. Tekirdağ Kent Konseyi Başkanlığı Salonunda düzenlenen seminerde konuşan Garipoğlu; ‘’Kanada’ya okumaya gidilmeli, kalmaya değil. Acentelerin amacı sizler değil, paranız olacaktır’’ diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu

 

BİLGİLER VERDİ

 

Adem Garipoğlu konuşmasında, yurt dışında okumak isteyen, mesleğini orada icra etmek isteyen ve yatırımcı olmayı hedefleyen gençlere, Kanada’da gelişen ve personel ihtiyacı olan iş kollarını, hangi tür yatırımların yapılması gerektiği konusunda bilgiler verdi. Öğrencilere yönelik konuşmasında, eğitimlerini yurt dışında sürdürmek isteyenlerin yapması gerekenleri anlatarak, eğitim acentelerine başvurmadan önce öğrencilerin bir araştırma yapmasının gerekliliğini ve karşılaşılacak sorunların önceden bilinmesinin şart olduğunu dile getirdi.

 

 

 

‘’İNGİLİZCENİZ YOKSA KANADA’DA KARİYERİNİZİN OLMASI ÇOK ZOR’’

 

Adem Garipoğlu, ”Planınız olsun, İngilizceniz yoksa Kanada’da kariyerinizin olması çok zor. Kanada’da okumak size göçmenlik vermez. Bu sebeple Kanada’ya okumaya gidilmeli, kalmaya değil. Ne yazık ki acentelerin amacı sizler değil, paranız olacaktır. Önceden araştırma ve bilgi birikimlerinizle Kanada’da alanınız ile ilgili kısa zamanda ilerleme şansına sahipsiniz’’ dedi.

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL