Aynı Heyecan, Aynı Coşku

Malkara'nın ve Hayrabolu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümleri iki ilçede de düzenlenen çeşitli programlarla coşkuyla kutlandı.    

GÜNDEM 1.01.0001 00:00:00 0
Aynı Heyecan, Aynı Coşku

 

Malkara'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı önüne çelenk sunma töreni düzenlendi.  Atatürk ve tüm aziz şehitlerimiz adına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şehitlik Abidesi'nde çelenk sunumu, Aziz Şehitlerimiz adına saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı atışı gerçekleştirildi. Törene; Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı, gaziler, çeşitli bürokratlar, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

 

“BUGÜN CESURCA BAŞKALDIRIŞIMIZIN ZAFERİNİN YAŞANDIĞI GÜNDÜR”

 

Program Eski Otogar Alanında büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen program ile devam etti. Burada bir konuşma yapan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, “Değerli hemşehrilerim, bugün 14 Kasım bugün pusudaki düşman silahını göğsüne yaslamış yüreklere ateş düşürmeyi beklerken, Mehmetçiğimizin secdeye varıp bağımsızlık için yakarışının sonuç verdiği gündür. Bugün gönüllerin her şeyi elinin tersiyle ittiği, gözlerin hiçbir şey görmediği, bedenlerin acıyı hissetmediği gündür. Bugün bağımsızlık uğruna kadın erkek çocuk demeden şehit verdiğimiz gündür. Bugün cesurca tam bağımsızlık için başkaldırışımızın zaferinin yaşandığı gündür.”dedi.

 

HAYRABOLU’DA DA AYNI HEYECAN

 

Hayrabolu’nun da düşman işgalinden kurtuluşunun aynı gün olması nedeniyle kentte çeşitli programlar düzenlendi. Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni yapıldı. Törene Hayrabolu Kaymakamı İsmail Bayata, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Albayrak, Hayrabolu Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Adem Yelmen, Hayrabolu Cumhuriyet Başsavcısı Tanju Çatlı, gaziler, muhtarlar öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı okundu. Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, törende yaptığı konuşmada, Hayrabolu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Törende, Hayrabolu Avcılık ve Atıcılık Derneği, Atatürk ilkokulu ve İhsan Korkmaz İlkokulu öğrencilerinden oluşan ekip, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunu canlandırdı.

 

 

ZAKKUM KONSER VERDİ

 

Daha sonra Babaeski Folklor Kurumu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Halk Oyunları Topluluğu gösteri sundu, Lüleburgaz Ertuğrul Köyü Cumhuriyet Kadınları Korosu konser verdi. Akşam saatlerinde de 19:00’da fener alayı düzenlenmesinin ardından saat 20:00’da da Zakkum konseriyle Hayrabolu’da kurtuluş coşkusu doruğa çıktı.

 

Haber: Gülay YİĞİT SEZEN