İzinsiz Hafriyata Geçiş Yok!

Kapaklı belediyesi Zabıta ekipleri, son günlerde sıklıkla ortaya çıkan ve vatandaşların şikayetlerine neden olan hafriyat kamyonlarına yönelik denetimlerini sürdürüyor.

GÜNDEM 14.11.2017 17:18:00 0
İzinsiz Hafriyata Geçiş Yok!

Vatandaşların şikayetleri doğrultusunda denetimlerini devam ettiren zabıta ekipleri yasaklara uymayan hafriyat kamyonlarına para cezası uyguluyor.

 

ŞİKAYET ETMELERİNİ İSTEDİ

 

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, son günlerde sıklıkla ortaya çıkan ve çevrede kötü görüntülere neden olan hafriyat döküntülerine karşı önlemlerini arttırdı. Vatandaşların şikayetleri doğrultusunda denetimlerini sürdüren ekipler, tüm önlemlere ve yapılan düzenlemelere rağmen izinsiz hafriyat toprağı taşıdığı ve bertaraf ettiği tespit edilen kişilere, çevre kanununa göre para cezaları uyguluyor. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı konu ile ilgili yaptığı açıklamada; ‘’Hafriyat toprağı ile inşaat yıkıntı ve atıkları üretenlerin ve vatandaşların çevre konusunda daha bilinçli hareket etmesi gerekiyor. Duyarlı vatandaşlarımız kaçak hafriyat dökümü yapan kişi ya da araçları gördüğü zaman o araçların plakasını alıp, varsa firma adı, yer ve zaman tespiti yaparak 444 80 59 dan 7/24 zabıta ekiplerine şikayet edebilirler. Ekiplerimiz gerekeni uygulayacaktır’’ açıklamalarında bulundu.

 

‘’EKİPLERİMİZ DENETİMLERİNİ KESİNTİSİZ SÜRDÜRÜYOR’’

 

Çevre ve insan sağlığına büyük önem verdiklerini belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Vatandaşlarımızın sağlığını ve yaşam koşullarını etkileyecek her türlü estetik anlamdaki olumsuzluklara anında müdahale ediyoruz. İlçemizdeki görsel ve estetik tüm olumsuzlukların önüne geçilmesi, hafriyat ve inşaat atıklarının sağlıklı bir şekilde yönetilmesi için Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz denetim ve kontrollerini kesintisiz sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ