Özgürlüğün 95. yılı kutlandı 

Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında çelenk sunma töreni düzenlendi.

GÜNDEM 13.11.2017 18:32:00 0
Özgürlüğün 95. yılı kutlandı 

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan,  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Albayrak, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, , Tekirdağ Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Selçuk Kubilay Karslı gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

"ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIKTAN ASLA ÖDÜN VERMEDİK"

 

Başkan Kadir Albayrak burada yaptığı konuşmada şunları sıraladı: "Bugün 13 Kasım, güzel Tekirdağ'ımızın kurtuluş bayramı' Hepimiz için mutlu, gururlu ve onurlu gün' Bağımsızlık ruhu, tarih bilinci ve vatan sevgisiyle dosta - düşmana birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu gösterdiğimiz gün, bugündür. Askeri dehasıyla zaferden zafere koşan, 'Kurtuluş Savaşı’mızın büyük komutanı, Cumhuriyet'imizin kurucusu, devrimlerin ve çağdaşlaşmanın öncüsü; Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, bütün dünyanın hayran olduğu ve tarihe yön veren eşsiz bir liderdir. Özgürlük ve bağımsızlığından tarihin hiçbir döneminde ödün vermeyen milletimiz, en zor zamanında "Ya istiklal, ya ölüm" diyen Ata'mızın önderliğinde, Kurtuluş Savaşı'nda yedi düvelin ordularına en ağır yenilgileri yaşatarak şanlı bir destan yazmıştır. Savaş meydanlarında kazanılan büyük zaferler, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ile taçlandırılmıştır.

 

ÇAĞDAŞLAŞMA VE KALKINMA PROJESİDİR

 

Özgürlük, bağımsızlık ve milli egemenlik esaslarına dayanan Cumhuriyet'imiz, Türk tarihinin en büyük demokrasi, çağdaşlaşma ve kalkınma projesidir. En karanlık döneminde varoluş mücadelesi veren milletimiz, Ata'mızın başlattığı Milli Mücadele sayesinde kendi küllerinden doğmuştur. Savaş yıllarında büyük acılar yaşayan milletimiz bir daha Kurtuluş Savaşı vermek zorunda kalmasın diye Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, "Yurtta barış, dünyada barış" ilkesini yönetimde hâkim kıldı. Ülkemizin dört bir yanında çağdaşlaşma ve kalkınma seferberliği başlattı. Yoksulluğa, cahilliğe ve adaletsizliğe karşı savaş açtı. Atatürk'ün 15 yıl süren Cumhurbaşkanlığı döneminde, ülkemiz hızla çağ atladı ve güçlü ülkeler arasındaki yerini aldı. Bizler Cumhuriyet nesilleri olarak tarihten aldığımız dersler sayesinde vatanımıza sahip çıkıyor ve Atatürk'ün ilke ve devrimlerini yaşatmaya devam ediyoruz."

 

"ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİ EN BÜYÜK REHBERİMİZDİR"

 

Başkan Albayrak konuşmasında ayrıca çağdaşlaşma yolunda Atatürk İlke ve devrimlerinin en önemli rehber olduğunu belirterek, "Zor şartlarda kazanılan bu vatana sahip çıkmak tüm yurttaşlarımıza düşen önemli bir görevdir. Ata'mızın "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" sözünden hareketle, her nerede olursa olsun görevimizi en iyi şekilde yapmalıyız. İyi birer insan ve vatandaş olmalıyız. En önemlisi de Ata'mızın bize armağan ettiği bu güzel yurdu çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmalıyız. En büyük değerimiz olan Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkardığımız günleri hep beraber görebilme ümidiyle, tüm Tekirdağ halkının Kurtuluş Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi saygı, özlem ve rahmetle anıyorum." dedi. Tören, Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhuriyet Bandosunun gerçekleştirdiği gösteri ile son buldu.

 

Haber: Hüsnü SARIGÜL