''13 Kasım Tekirdağ Halkının Özgürlüğe Kavuştuğu Gündür''

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

GÜNDEM 12.11.2017 18:20:00 0

‘’CUMHURİYET SEVDALISI TEKİRDAĞ HALKININ ÖZGÜRLÜĞE KAVUŞTUĞU GÜNDÜR’’

 

Başkan Albayrak; ‘’13 Kasım güzel Tekirdağ'ımızın düşman işgalinden kurtulduğu, yürekleri Atatürk sevgisiyle çarpan, Cumhuriyet sevdalısı Tekirdağ halkının özgürlüğe kavuştuğu gündür. Özgürlük ve bağımsızlığından tarihin hiçbir döneminde ödün vermeyen milletimiz, en zor zamanında "Ya istiklal, ya ölüm" diyen Ata'mızın önderliğinde, Kurtuluş Savaşı'nda yedi düvelin ordularına en ağır yenilgileri yaşatarak şanlı bir destan yazmıştır. Savaş meydanlarında kazanılan büyük zaferler, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ile taçlandırılmıştır. Özgürlük, bağımsızlık ve milli egemenlik esaslarına dayanan Cumhuriyet'imiz, Türk tarihinin en büyük demokrasi, çağdaşlaşma ve kalkınma projesidir’’ ifadelerini kullandı.

 

‘’ATATÜRK'ÜN İLKE VE DEVRİMLERİNİ YAŞATMAYA DEVAM EDİYORUZ’’

 

Açıklamalarını şu şekilde sonlandıran Başkan Akay; ‘’Bizler Cumhuriyet nesilleri olarak tarihten aldığımız dersler sayesinde vatanımıza sahip çıkıyor ve Atatürk'ün ilke ve devrimlerini yaşatmaya devam ediyoruz. Çağdaşlaşma yolunda Atatürk ilke ve devrimleri en önemli rehberimizdir. En büyük değerimiz olan Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkaracağımız günleri hep beraber görebilme ümidiyle, tüm Tekirdağ halkının Kurtuluş Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi saygı, özlem ve rahmetle anıyorum’’ ifadelerini kullandı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ