Atamızı Bir De Sunay Akın'dan Dinlediler

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında tiyatro, film gösterimi, konser ve söyleşi etkinlikleri gerçekleştirdi.

GÜNDEM 12.11.2017 18:11:00 0
Atamızı Bir De Sunay Akın

Etkinlikler kapsamında ‘Mustafa Kemal'le Bin Gün Latife’ isimli tiyatro oyunu Tekirdağlı vatandaşların beğenisine sunulurken, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının anlatıldığı ‘Veda’ filmine de vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Öte yandan konser etkinlikleri de vatandaşların beğenisini kazanırken, 10 Kasım günü Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın'ı Tekirdağlılarla buluşturdu. Sunay Akın, "Atatürk'ün İzinde Cumhuriyet Yolunda" isimli söyleşisi ile katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka ve M. Zeki Gürcün, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, TESKİ Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Ünal, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferans salonu gösterilen ilgiden dolayı şu ana kadarki en kalabalık programlarından birini yaşadı.

 

"TEKİRDAĞ GÜNEBAKANLARIN KENTİDİR"

 

Söyleşi programı başında bir konuşma yapan Sunay Akın, "Tekirdağ günebakanların kentidir. Yani buranın insanları, aydın insanlardır. Ben buraya gelince kendimi aşırı derecede rahat hissediyorum. Böylesine anlamlı bir günde beni buraya davet eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine ve Başkan Kadir Albayrak'a teşekkür ediyorum" dedi. Program sonunda sahneye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Sunay Akın'a güzel akşamdan dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti. Katılımcılar dakikalarca Akın'ı ayakta alkışladı.

 

 

ETKİNLİK SONUNDA SELFİE ÇEKTİ

 

Güleryüzlü ve hoş sohbeti ile etkinliğe katılan Tekirdağlılardan da tam not alan Sunay Akın, söyleşi sonrasında etkinliğe katılan vatandaşlarla selfie çektirdi. ‘’Namık Kemal'in hemşerileriyle Mustafa Kemal Atatürk'ü andık... Gösterime zaman ayıran Tekirdağlı kardeşlerime çok teşekkür ederim’’ ifadelerini kullanan Akın, Tekirdağ’a gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu da belirtti.

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL