Şüpheli Ölüm'ün Gerçek Nedeni Ortaya Çıktı

Edirne'nin İpsala İlçesi'nde evinde ölü bulunan ve polis kayıtlarına 'şüpheli ölüm' olarak geçen 86 yaşındaki Hasan Bağçe'nin, gerçek ölüm nedeni ortaya çıktı.

GÜNDEM 12.11.2017 17:53:00 0
Şüpheli Ölüm

İddiaya göre, 25 yaşındaki Ufuk Gülmez, 86 yaşındaki Hasan Bağçe’nin evine hırsızlık amacıyla girmişti. Hasan Bağçe’nin kendisini fark etmesi üzerine Gülmez, yaşlı adamı yastık ve havlu ile boğarak, cep telefonunu aldı ve kayıplara karıştı.

 

KAYITLARA ‘ŞÜPHELİ ÖLÜM’ OLARAK GEÇMİŞTİ

 

20 Eylül 2017 tarihinde Saray İlyas Mahallesi Değirmen Sokak’taki evde meydana gelen olayda, 86 yaşındaki Hasan Bağçe’den haber alamayan yakınları polise haber verdi. İhbar üzerine eve gelen polis ekipleri yaşlı adamı evinde ölü olarak buldu. Evin kapısının açık olması üzerine kayıtlara ‘şüpheli ölüm’ olarak geçti. Polisin olay yerindeki incelemesinin ardından, yaşlı adamın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için ceset, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

 

YAKALANDI

 

İpsala İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, evinde ölü bulunan Hasan Bağçe'nin cep telefonunun kayıp olduğunu belirledi. Teknik takibe alınan cep telefonunun Ufuk Gülmez ve 63 yaşındaki R.D. tarafından kullanıldığını tespit etti. Polis, savcılıktan alınan izinle Ufuk Gülmez ve R.D.'yi İpsala'daki Kapucu Mahallesi'nde bulunan eve düzenlenen operasyonla yakalayarak, gözaltına aldı.

 

ÇALINTI CEP TELEFONU ELE VERDİ

 

Ufuk Gülmez, polis sorgusunda kilitli olmayan kapısından evine girdiği Hasan Bağçe'nin kendisini fark etmesi üzerine kanepeden kalkarak boğuşmaya başladıklarını, bunun üzerine yaşlı adamı havlu ve yastıkla boğduktan sonra sehpa üzerindeki cep telefonunu alarak, evden kaçtığını itiraf etti. Geceyi arkadaşı R.D.'ye ait evde geçiren Gülmez, daha sonra yakalanacağı endişesiyle Keşan İlçesi'nde yaşayan kardeşinin evine gitti. Olaydan yaklaşık 1 hafta sonra aranmadığını düşünürek İpsala'ya geri dönen Ufuk Gülmez, R.D.'ye ait evde kalmaya devam etti. Gülmez, Hasan Bağçe'nin cep telefonunu ise 70 lira karşılığı R.D.'ye sattı. R.D. ise ifadesinde cinayetten ve telefonun çalıntı olduğundan haberi olmadığını iddia etti. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ufuk Gülmez ve R.D., hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İpsala Adliyesi'ne sevk edildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ