"Gençlerimizi bu illetten kurtarmak istiyoruz"

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, "Bizim uyuşturucu ile mücadele konusunda mazeretimiz de tavizimiz de yok.

GÜNDEM 9.11.2017 19:38:00 0

Bu konuda ne gerekiyorsa kendimize mükellef olarak görüyoruz. Emniyet ve jandarmamız ile gençlerimizi bu illetten kurtarmak istiyoruz.”dedi.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çorlu İlçesi'nde Kaymakamlık binasında yeni hizmete sokulan bir lokantanın açılışını gerçekleştirdikten sonra muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıya Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ünal Baysan, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Sevinç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Gürzsoy, okul müdürleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Muhtarlara konuşan Vali Ceylan, uyuşturucu konusundaki mücadelede asla taviz vermeyeceklerini, mahalle muhtarlarından ve vatandaşlardan da destek beklediklerini kaydetti.

 

“MAZERETİMİZ DE TAVİZİMİZ DE YOK”

 

Vali Ceylan, asayişin yanı sıra birinci hedeflerinin uyuşturucu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bizim birinci hedefimiz olan uyuşturucu ile mücadele konuları ile ilgili olarak siz muhtarlarımızdan da gerek polisimize, gerek jandarmamıza destek olmanız. Özellikle mahallelerinizdeki bu tür asayişe yönelik konularla ilgili olarak gördüğünüz eksik ve yanlışlıkları direk olarak kaymakamlığımıza veya güvenlik birimlerimize bildirirseniz, bizler de bu konu ile ilgili yükümlüklerimizi almak zorundayız. Bizim uyuşturucu ile mücadele konusunda mazeretimiz de tavizimiz de yok. Bu konuda ne gerekiyorsa kendimize mükellef olarak görüyoruz. Emniyet ve jandarmamız ile gençlerimizi bu illetten kurtarmak istiyoruz. Bu konuda da sizlerden destek bekliyoruz. Biz tabi ki güvenlik güçleri olarak gerekli güvenlik tedbirlerini almak için elimizden gelen gayreti yapıyoruz ama sizlerin ve vatandaşlarımızın da bu konuda destek olmasını bekliyoruz. Özellikle bölgemizde bu tür bağımlılıkla mücadele konusundaki olumsuz durumları bizlere aktarırsanız, bizlerde gerekli tedbirleri alarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sadece polisiye tedbirlerle bu iş çözülmüyor. Gerek ailelerle gerekse bölgedeki diğer aktörlerin katılımı ile birlikte topyekun bir mücadele ile bu konunun üzerine gidip başarılı olabiliriz. O açıdan bunu hep birlikte çözeceğiz. Okullarımızın açılması ile birlikte ciddi bir okul güvenliği ile ilgili tedbirlerimiz oldu. Öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim almaları konusunda mücadele ediyoruz "

 

Haber: Hüsnü SARIGÜL