Çorlu'da Atatürk Söyleşi İle Anılacak

Çorlu'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla Çorlu Belediyesi ve Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğiyle "Atatürk'ün İzinde, Edebiyatın Gizinde" konulu sö

GÜNDEM 9.11.2017 19:01:00 0
Çorlu

 

 

ATATÜRK HAKKINDA ÇOK FAZLA BİLİNMEYEN OLAYLAR ANLATILACAK

 

Yarın saat 14.00’te Çorlu Belediyesi Kitap Kafe’de düzenlenecek olan söyleşi ve imza gününde Ramis Çınar ve Haluk Ecevit, Mustafa Kemal Atatürk, Balkanlar ve edebiyat hakkında konuşmalar yapacak. Eserlerinde Trakya ve Balkanlara yer veren Çınar ve Ecevit, Cumhuriyet’in ilk yıllarında yaşamış kişilerin anılarından yola çıkarak Mustafa Kemal Atatürk hakkında çok fazla bilinmeyen olayları anlatacak.Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümünde düzenlenecek söyleşide eserlerinde anlattıkları olaylardan da bahsedecek olan Çınar ve Ecevit, daha sonra okurlar için kitaplarını imzalayacak.

 

ESERLERİYLE EDEBİYAT DÜNYASINDA ADINI DUYURDU

 

Roman Yazarı Ramis Çınar, 2009 yılından itibaren yayınladığı “Söylenmemiş Sözler”, “Elveda Rumeli”, “Aşk Hayat ve Arayış” ve “Ömrümün Dört Mevsimi” ile edebiyat dünyasında adını duyurdu. Osmanlı Tarihi’nde önemli bir yeri olan serhat şehri Silistre’de, Balkan Savaşları ve 1. Dünya Savaşı’nın yaşandığı yıllarda Rumelili bir ailenin hikâyesini dönemin atmosferiyle birlikte anlattığı “Elveda Rumeli” romanı, göç ve mübadele edebiyatı içerisindeki yerini aldı. “Ömrümün Dört Mevsimi” adlı romanı Türkiye genelinde ilgi gördü ve kitapseverlerin beğenisini kazandı. Her kitabında farklı bir konuyu işlemesi ve yenilikçi tarzıyla dikkat çeken Çınar, yakın bir zamanda suç ve yeraltı edebiyatına yöneldi.

 

KİTABINDA TRAKYA’DA YAŞANMIŞ OLAYLARA YER VERDİ

 

Yazar Haluk Ecevit “Maşatlığa Kırlayan Kızan” ve “Canım Kardeşim” adlı kitaplarıyla tanındı. Balkan göçmeni bir ailenin torunu olan Ecevit, yazdığı kitaplarda Yanıkağıl Köyü başta olmak üzere Trakya’da yaşanmış olaylara yer verdi. Yaşlılardan dinlediği tarihsel olayları, savaş, göç ve işgal yıllarıyla ilgili hatıraları kitaplaştırdı. Yaşanmış ilginç olayları bazen dramatik bazen de mizahi bir üslupla yazıya döktü. Eserlerinde folklorik konuları işleyen Ecevit, hikâyelerindeki diyaloglarda Trakya ve Rumeli şivesine yer verdi. Trakya’nın genç kalemlerinden Haluk Ecevit, derlenmiş yazılardan oluşan “Trakya’nın Renkli Dünyası - Aşrı Memleket” adlı kitaba yazılarıyla katkı sağladı.

 

Haber / Ayşenur AYDIN