Çok Yakında Hizmete Sunulacak!

Süleymanpaşa Belediyesi Başkanı Ekrem Eşkinat, çok yakında sanatseverlerin hizmetine sunulacak olan ve Usta Şair Nazım Hikmet'in cezaevindeki yoldaşlarından biri olan Ressam İbrahim Balaban'ın tablolar?

KÜLTÜR SANAT 8.11.2017 15:24:00 0
Çok Yakında Hizmete Sunulacak!

Eşkinat, Ressam Balaban’ın oğlu Hasan Balaban ile müzeyi gezerek, Balaban’ın tablolarının Süleymanpaşa’da ölümsüzleşeceğini ifade etti.

 

‘’İBRAHİM BALABAN MÜZESİ’Nİ İLÇEMİZE KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR’’

 

Süleymanpaşa Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün karşısında açılacak olan müzede incelemelerde bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “İbrahim Balaban, Büyük Usta Nazım’ın hayatta olan bir avuç arkadaşından biri ve kendine has üslubu ile Türk resim sanatından önemli yere sahip bir ressam. Bu özellikleri nedeniyle ülkemiz için çok kıymetli bir isim. Geçtiğimiz aylarda Nazım’ı andığımız bir etkinlikte kendisini ağırlamış ve resim sergisine de ev sahipliği yapmıştık. Biz istedik ki bu eserler, Süleymanpaşa’da kalıcı bir müzede sergilenmeye devam etsin, Süleymanpaşa’da ölümsüzleşsin. İbrahim Balaban Müzesi’ni ilçemize kazandırmak için tüm imkânlarımızla çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

 

‘’BABAMIN HAYATI BU TABLOLAR’’

 

Müzenin açılacağı binadaki incelemede Başkan Eşkinat’a eşlik eden Ressam Balaban’ın oğlu Hasan Balaban da Süleymanpaşa Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Babamın yıllardır kendi imkânlarımızla muhafaza etmeye çalıştığımız birçok tablosu bulunuyor. Bu eserlerin kalıcı bir müzede sergilenecek olmasından dolayı son derece mutluyuz. Babamın hayatı bu tablolar. Onları ancak güvenilir ellere emanet edebilirdik. Ekrem Başkanım vizyona ve sanata, sanatçıya verdiği değer ile en güvenilir adres oldu bizim için. Kendisine babam ve ailem adına çok teşekkür ediyorum,” diye konuştu. Müze ile ilgili çalışmaların sürdüğü, hazırlıkların tamamlanmasının ardından müzenin hayata geçirileceği ifade edildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ