Atamız Tekirdağ'da anılacak

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79. Yıldönümü Tekirdağ'da çeşitli etkinliklerle anılacak.

KÜLTÜR SANAT 6.11.2017 18:08:00 0
Atamız Tekirdağ

Tiyatro, Ata’mıza Saygı konserleri, Veda film gösterimi ve Sunay Akın söyleşisi Tekirdağlı Atatürk sevdalıları ile buluşacak.

 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79. Yıldönümü nedeniyle Tekirdağ’da çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Mustafa Kemal’le Bir Gün: Latife isimli tiyatro oyunu, 7-8 ve 9 Kasım’da Tekirdağlı tiyatroseverlerle buluşacak. Atatürk’e en yakın isimlerden Latife’nin gözü ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının gözler önüne serileceği tiyatro oyunu; Yarın (7 Kasım Salı günü) Saray Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde, 8 Kasım Çarşamba günü Malkara Belediye Sarayı’nda, ve 9 Kasım Perşembe günü de Ergene Belediyesi Ulaş Salonu’nda gösterilecek.

 

 

ATA’MIZA SAYGI KONSERİ DÜZENLENECEK

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79. Yıldönümü anısına Ata’ya Saygı konserleri düzenlenecek. Murat Aydın ve orkestrası, yarın (7 Kasım 2017 Salı) günü saat 20.00’de Muratlı Kültür Merkezi’nde, 8 Kasım 2017 Çarşamba günü de Marmaraereğlisi Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirecek. Salih Demirci ve Emine Özata ise 9 Kasım 2017 Perşembe günü saat 20.00’de Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Salonu’nda, konser verecek. Salih Demirci ve Emine Özata konser davetiyeleri Büyükşehir Belediyesi’nden temin edilebilecek.

 

ATATÜRK’ÜN HAYATI BEYAZPERDE’DE

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında Atatürk’ün hayatının beyazperdeye aktarıldığı Zülfü Livaneli yapımı ‘Veda’ filmi, Tekirdağlı vatandaşlara ücretsiz olarak gösterilecek. Tekirdağ YSK Center Site Sinemalarında 8-9 ve 10 Kasım’da saat 10.00’da, Tekira AVM’de ise 10 Kasım Cuma günü 11.00-13.15-15.30 seanslarında ücretsiz olarak gösterilecek. Dolunay Soysert, Özge Özpirinçci, Ezgi Mola, Sinan Tuzcu ve Serhat Kılıç gibi oyuncuların oynadığı filmde, Atatürk’ün silah arkadaşı Salih Bozok’un gözünden Atatürk’ün hayatı beyazperdeye yansıtılacak.

 

SUNAY AKIN SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRECEK

 

Yazarlığının yanı sıra kurduğu ‘Oyuncak Müzesi’ ile de tanınan ünlü yazar Sunay Akın Atatürk’ün ölümünün 79. Yıldönümü anısına Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Salonu’nda söyleşi gerçekleştirecek. 10 Kasım Cuma günü saat 19.00’da gerçekleşecek olan söyleşiye katılmak isteyen vatandaşların, davetiyeleri Büyükşehir Belediyesinden temin edebileceği belirtildi.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ