TEOG Gitti, MYS Geldi

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği yeni sistem dün Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından açıklandı. Yılmaz yeni gelecek sistemin Mahalli Yerleştirme Sistemi (MYS) olduğunu ifade ederken, yeni sistem

EĞİTİM 5.11.2017 21:28:00 0
TEOG Gitti, MYS Geldi

‘’ADRESİNE EN YAKIN OKULA YERLEŞTİRİLECEK’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘TEOG’un kaldırılması lazım’ sözlerinden sonra kaldırılan TEOG sistemin yerine geçecek yeni sistemin adı belli oldu. Milli Eğitim Bakanı tarafından canlı yayında açıklanan yeni sitemin adı Mahalli Yerleştirme Sistemi(MYS) oldu. Yeni sistemin detaylarını anlatan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz;  TEOG yerine gelen sınavın nitelikli liselere giriş için haziran ayında gerçekleşecek. Ayrıca katılım da zorunlu olmayacak. 6, 7 ve 8. Sınıftan müfredatından oluşacak olan 60 soru 90 dakikada tamamlanacak şekilde yapılacak.

 

 

‘’1 MİLYON 200 BİN ÖĞRENCİMİZ VAR’’

Tercih sistemini de açıklığa kavuşturan Yılmaz; Bu sistemde de evlatlarımızın kendi tercihlerini alacağız. Başvuru esnasında bir ekran önüne gelecek, bu ekranda 5 tercihte bulunacak. Hiçbir öğrencimizi istemediği okul türüne yerleştirmeyeceğiz. 1 milyon 200 bin öğrencimiz var. Yeni sistemle birlikte bütün veli ve öğrencilerimiz daha en başta, ortaokul kaydı esnasında evlatlarının hangi liseye gidebileceğini de bilebilecek. Ortaokul ve lise arasındaki bir bağı kurmuş oluyoruz. Tercihe bağlı ve adrese yerleştirme olacağı için sınav baskısı da kalkmış olacaktır. Bu yolla öğrencilerimiz sosyal sportif etkinlikler için vakit bulabileceklerdir. Adres bölgelerindeki sisteme, farklı akademik düzeylerde öğrenci gelecek, akademik çeşitlilik sağlanacak’’ şeklinde konuştu.

BAKAN MÜJDEYİ VERDİ

Canlı yayında soruları yanıtlayan Yılmaz atama bekleyen öğretmenlere de müjdeyi canlı yayında verdi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz; "20 bin öğretmen ataması için şubat ayında ilana çıkacağız" dedi.

Haber:Şaban KARDEŞ