NASA'dan Telekonferansla Tekirdağ'a Bağlandı

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü EBA ve Ar-ge Birimlerinin çalışması ile hazırlanan "Bilim Söyleşileri" başlıklı web konferansların ilki gerçekleştirildi.

BİLİM TEKNOLOJİ 3.11.2017 16:22:00 0
NASA

NASA’dan telekonferans ile bağlanan astrofizik uzmanı Türk Bilim İnsanı Dr. Umut Yıldız Tekirdağ’daki Ortaokul ve Liselere bağlanarak, öğretmen ve öğrencilere konferans verdi.

59 OKULA, TELEKONFERANSLA BAĞLANDI

 

Nasa Caltech JPL Laboratuvarında çalışan astrofizik uzmanı Türk bilim insanı Dr. Umut Yıldız,Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Bilim Söyleşileri’ projesi kapsamında web konferans yöntemi ile Tekirdağ’daki ortaokul ve liselere bağlanarak öğretmen ve öğrencilere konferans verdi. Uzay ve Mars keşifleri konusunda gerçekleştirilen web konferansa Tekirdağ’da 59 okuldan 650 idareci, öğretmen ve öğrenci katıldı.

 

 

CANLI YAYINLANDI

 

Nasa çalışanı Türk Bilim İnsanı Dr. Umut Yıldız tarafından verilen telekonferansa, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden, EBA stüdyosundan idareciler ve EBA personeli de iştirak etti.  Web konferans, İl Milli Eğitim Müdürlüğü internet Televizyonu Bizim TV ile Tekirdağ Meb twitter sosyal medya hesabından ve periscope tv’den canlı yayınlanarak bilim meraklılarına sunuldu.

 

MARS’A YERLEŞME PLANLARINI AKTARDI

 

Konferansın başında Dr. Umut Yıldız NASA’daki çalışmalarını tanıtan bir sunum yaptı. Ardından uzay çalışmaları ve Mars keşiflerinde ulaşılan son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Mars’a yapılması planlanan insanlı yolculuk ve Mars’a yerleşme planlarını aktardı. Web konferansının son bölümünde öğrencilerin sorduğu soruları yanıtlayan Dr. Umut Yıldız, birbirinden ilginç soruları cevaplandırdı. Tekirdağlı öğretmen ve öğrencilerle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti aktaran Dr. Umut Yıldız, Tekirdağ okulları ile yeniden bir araya gelmekten memnun olacağını ifade etti. Konu hakkında yapılan bilgilendirmede, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Bilim Söyleşileri” adlı çalışmanın, farklı bilimsel alanlardan bilim insanlarının katılımları ile devam edeceği ifade edildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ