''Aynı Eylemi Biz Yapsaydık, Pek Çok Arkadaşımız Gözaltına Alınmıştı''

Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel'in geçtiğimiz günlerde Süleymanpaşa Belediyesi önüne eylem amaçlı siyah çelenk koymasıyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanlığıâ€

SİYASET 1.11.2017 18:44:00 0

Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten; ‘’Aynı eylemi biz yapmış olsaydık bugün pek çok arkadaşımız gözaltına alınmış ifade veriyor ve hakkında soruşturma başlatılmış olacaktı. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Bülent Tezcan’a başlatıldığı gibi’’ ifadelerini kullandı.

 

‘’HUKUK SİZE DE GEREKEBİLİR’’

 

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in demokratik hakkını kullandığını ifade eden Ökten; ‘’AK Parti İl Başkanı Sayın Cüneyt Yüksel bir grup partili arkadaşıyla birlikte 31 Ekim’de Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı önüne siyah çelenk bırakarak basına açıklama yapmıştır. İçeriğine katılmasak, gerekçelerini haklı bulmasak bile yaptıkları eylemin demokratik bir hak olduğuna ve AKP İl Başkanlığının bu haklarını kullanmalarına saygı duyuyoruz. ‘’Hukuk bir gün size de gerekebilir’’ dediğimiz gibi ‘’Demokrasi bir gün size de gerekebilir’’ diyoruz. Demokrasiye inanın ve demokratik hakların özgürce kullanılmasına hoşgörüyle bakın diyoruz. Daha da önemlisi demokrasinin ve demokratik hakların yalnız kendiniz için olmadığına inanın diyoruz. Sayın Cüneyt Yüksel; Süleymanpaşa Belediye Başkanımızın yapmış olduğu durum tespiti ve tanımlamasından sonra en sade üyenizden en yetkili parti görevlilerinize kadar, küfür, hakaret ve tehditle beraber adeta bir linç kampanyası başlattınız. Bu da yetmedi Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırarak yargı süreci başlatıldı. Başkanımız yurtdışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

 

‘’SİZE, ‘BELEDİYE BAŞKANLIĞINA SİYAH ÇELENK KOYAMAZSINIZ’ DİYEN OLMADI’’

 

Yaptıkları eylemden ötürü Yüksel ve parti üyelerinin hiçbir zorlayıcı durumla karşılaşmadıklarını belirten Ökten, aynı eylemi kendilerinin yapmış olması durumunda pek çok arkadaşının gözaltına alınmış olacağını söyledi. Ökten; ‘’31 Ekim de yaptığınız protesto eyleminde gördüğünüz gibi kimse size Belediye Başkanlığına siyah çelenk koyamazsınız, basın açıklaması yapamazsınız demediği gibi güvenlik güçleri davet edilerek dağıtılmanızı istemedi. Hiçbir partilimiz size küfür ve hakaretler etmedi. Eden oldu veya olacaksa buna asla izin vermeyiz, uyarır ve haklarında gereken disiplin işlemini başlatırız. Aynı eylemi biz yapmış olsaydık bugün pek çok arkadaşımız gözaltına alınmış ifade veriyor ve hakkında soruşturma başlatılmış olacaktı. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Bülent Tezcan’a başlatıldığı gibi. Biz CHP olarak ülkemizde demokrasinin hakim kılınmasını, vatandaşlarımızın düşüncesini ifade etme özgürlüğü başta olmak üzere tüm demokratik haklarını özgürce kullanmasını, kullananların bedel ödememesini, hak, hukuk ve adaletin egemen olmasını, kendinizde gördüğünüz hakların herkese verilmesini, bekliyoruz’’ dedi.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ