Çorlu'da 95. Yıl'a Görkemli Tören

Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü anısına tören düzenlendi.

GÜNDEM 1.11.2017 17:14:00 0
Çorlu

 

Çorlu Atatürk Meydanı'nda yapılan törenlere katılım yoğun olurken, Belediye Meydanı’nda düzenlenen halk dansları da vatandaşlar tarafından ilgi ile takip edildi.

 

Kutlama programı Atatürk Meydanı'nda yapılan çelenk sunma töreni ile başladı. Çorlu Belediye Başkanlığı çelengi Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından Atatürk Anıtı'na sunulurken, çelenk sunma töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın katılımcılar tarafından hep beraber söylenmesi ile son buldu.

 

‘’BUGÜN, DÜNDEN DAHA MUTLU, GURURLU VE ONURLU BİR ŞEKİLDE YAŞIYORUZ’’

 

1 Kasım Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü kutlamaları daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan etkinlikler ile devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başlayan programın devamında günün anlam ve önemine ilişkin konuşma Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından yapıldı. Başkan Baysan yapmış olduğu konuşmasında; "Bugün Çorlu’muzun kurtuluşunun 95’inci yıldönümünü kutluyoruz. Yine bir 1 Kasım sabahında mutlu ve gururluyuz. Ne mutlu bizlere ki, emperyalist güçler tarafından tarihten silinmek istenen özgürlüğüne tutkun bir ulusun vatansever evlatları her karışını mübarek kanlarıyla sulayarak, hayatlarını feda ederek düşmanlardan geri aldıkları bu kutsal topraklarda bugün dünden daha mutlu, gururlu ve onurlu bir şekilde yaşıyoruz.

 

‘’KURTULUŞ SAVAŞI’NDA HANGİ TOKADI YEDİLERSE, BUGÜN DE YİNE AYNI TOKADI YİYECEKLERDİR’’

Baysan; ‘’Çorlumuz, üç kıtaya yayılan Osmanlı Devleti’nin Rumeli’de fethettiği ilk şehirlerdendir. 1. Dünya Savaşı sonrasında yok olma sürecine giren Osmanlı Devleti’nin en güçsüz zamanında, vatanın birçok köşesinde olduğu gibi işgale uğrayan Çorlu, Kurtuluş Savaşı’nda kazanılan zaferin ardından düşman ordularının işgalinden kurtarılmıştır. O günlerden bu yana mücadelemiz, azim ve kararlılığımız bir nebze olsun değişmemiş, aksine artmıştır. Atalarımızın kanları ile sulanan bu aziz vatanla ilgili emelleri olan dahilî ve haricî düşmanlar bilsinler ki, Kurtuluş Savaşı’nda hangi tokadı yedilerse bugün de yine aynı tokadı yiyeceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür ve daima öyle kalacaktır. Değerli hemşehrilerim, birkaç gün önce 94. yıldönümünü coşkuyla kutladığımız Cumhuriyet Bayramı’nın akabinde yaşadığımız Kurtuluş Günümüzde ‘Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz’ diyen ve bize bu mutlu günleri hazırlayan ve armağan eden büyük kurtarıcımız Atatürk ve şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyorum. Ulusu ve yurttaşı yücelten bir aydınlanma devrimi olan Cumhuriyetin ve Atatürk ilke ve devrimlerinin savunucusu olan kahraman Türk Ordusu ve onun komutanlarına Çorlulu hemşerilerim adına saygılar ve şükranlar sunuyorum. Değerli hemşerilerim, Kurtuluş Bayramınızı kutlar, saygılar sunarım" ifadelerine yer verdi.

 

 

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ

 

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Bnb. Serkan Gürzsoy, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, resmi kurum ve siyasi parti temsilcileri, gaziler, basın mensupları ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirilen kutlama programın devamında Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ile Tekirdağ Milletvekilleri Emre Köprülü, Faik Öztrak, Mustafa Yel ve Candan Yüceer tarafından gönderilen kutlama mesajları okundu. Hanife Şefik Celep İlkokulu öğrencilerinin şiirler okuduğu program, Çorlu Belediyesi Halk Dansları Topluluğu çocuk ve yetişkin gruplarının yapmış olduğu halk oyunları gösterileri ile son buldu. Programın bitiminde katılımcılar ve protokol mensupları hatıra fotoğrafı çekildi.

 

GARNİZON KOMUTANLIĞI BANDOSU KONSER VERDİ

Kurtuluş günü kutlama programı kapsamında günün son etkinliği Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde gerçekleştirildi. 5. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı Bandosu, Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü münasebetiyle konser verdi. Gerçekleştirilen konserde bando tarafından icra edilen marşlar, şarkılar ve türküler, konseri izleyen katılımcılar tarafından büyük bir beğeniyle takip edilirken bandonun üyelerini ayakta alkışlandı. Konserin bitiminde Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan; Bando Şefi Bnd. Yb. Hakan Çetin ve Solist Bnd. Bçvş. Mehmet Binakuran'a çiçek takdim ettiler.

 

Haber / Ruşa ELMA