Pınarça halkı termik santrale karşı 

Kapaklı'da Pınarça Mahallesi sınırları içerisine yapılması düşünülen termik santrale tepkiler daha şimdiden çığ gibi büyüyor.

GÜNDEM 31.10.2017 18:50:00 0
Pınarça halkı termik santrale karşı 

Kapaklı Belediyesi Meclis Üyesi Ersin Yavuz, “Trakya’nın en güzel yaşam yerinin yok edilmesine Pınarça halkı olarak müsaade etmeyeceğiz.”dedi.

Çerkezköy’den sonra Kapaklı da yapılması planlanan termik santral için tepkiler daha şimdiden gelmeye başladı. Kapaklı Belediye Meclis üyesi Ersin Yavuz, muhtarlar ve mahalle sakinleri dün bir araya gelerek termik santrale karşı neler yapabilecekleri konusunda fikir alışverişinde bulundular. 

“BU BÖLGEDE YAŞAM BİTECEK”

 

Eğer termik santral yapılırsa hiç şüphesiz bölgede yaşamın biteceğini söyleyen Kapaklı Belediyesi Meclis Üyesi Ersin Yavuz “Kapaklımızın Pınarça Mahallesi ormanla iç içe, oksijeni bol havası çok güzel bir yer. Her yönü ile doğa yapısı çok güzel olan Trakya’nın en güzel yerleşim yerlerinden biri.  Bin 700 kişinin yaşadığı Pınarça Mahallesine termik santral yapılmak istenmesi, burasını olduğu gibi Kapaklı ilçe merkezini ve çevresini, Çerkezköy İlçesini ve çevresini, Çorlu ve Saray ilçelerini ve çevresini de büyük ölçüde etkileyecektir. Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde bulunan sanayi kuruluşlarının bazıları çevreyi etkilediği yetmiyormuş gibi bir de buraya zehir saçacak bir santral kurulmak istenmesi bu bölgede yaklaşık 650 bin insanı etkileyecek. Bu bölgede yaşam bitecek.

 

KANSER VAKALARI ÜST NOKTAYA ÇIKACAK

 

Hastalıklar artacak özellikle son yıllarda bölgemizde artan kanser vakaları üst noktaya çıkacak. Biz zehir solumak istemiyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımız daha yetişkin olmadan kanserden ölecek. Bu konuda Sivil toplum kuruluşlarımızı,siyasi Partilerin yöneticilerini, Milletvekillerimiz göreve davet ediyoruz. Eğer insan hayatına önem veriyorlarsa bu konuda bizim yanımızda yer alarak termik santral yapılmaması için gereken tepkiyi göstermelerini istiyoruz. Yarın geç olmadan birlik ve beraberlik içinde bu konuda sesimizi duyurmada yanımızda yer almalarını istiyoruz.”dedi.

 

“TEPKİMİZİ SON NEFESİMİZE KADAR GÖSTERECEĞİZ”

 

Pınarça Mahallesi Muhtarı Özcan Bozkaya Termik santrala karşı olduklarını ve kesinlikle istemediklerini belirterek, “Termik santrali istemiyoruz. Pınarça bölgenin oksijen deposu olan ormanlık bir yer. Buraya Termik santral yapılması başlanıldığında, edindiğimiz bilgilere göre 50 bin metre kerelik ormanlık alandaki binlerce meşe ağacı kesilecek. Bu kadar ormanlık alanın yok olması demek yağışları da etkileyecek. Ayrıca hayvancılık, çiftçilik tamamen yok olacak. Dağ yok olacak. Pınarçalılar olarak her kesimin bizim yanımızda olmasını bizimle birlikte tepki göstermesini istiyoruz. Yaşanılır bir yer olan bu güzelim yaşam yerinin yok olmasına müsaade etmeyeceğiz. Biz bu konuda son nefesimize kadar tepkimizi göstereceğiz.”ifadelerini kullandı.

“BURADA YAŞAM BİTECEK”

 

Mahalle sakinlerinden Bircan Sevim ise, “Tekirdağ il sınırları içine bir tek dahi termik santral kurulmasını istemiyoruz. Özellikle ormanla iç içe olan mahallemizde yapılması istenen termik santral bu bölgede a’ dan z’ ye kadar her alan da her şeyi büyük ölçüde etkileyecek, yaşamı bitirecek.”dedi.  

 

Haber: Hüsnü SARIGÜL