Cumhuriyet için sahneye çıkacaklar

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 94. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Çerkezköy Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, 3 Kasım Cuma Günü saat 20.00'da Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda konser verecek

KÜLTÜR SANAT 31.10.2017 18:41:00 0
Cumhuriyet için sahneye çıkacaklar

Daha önce de Çerkezköy’de çeşitli etkinliklerde, Çerkezköylü sanatseverlere müzik ziyafeti sunan, Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği korosu birbirinden güzel eserleri Çerkezköylüler için sergileyecek.

 

18 ÖLÜMSÜZ ESER SESLENDİRİLECEK

 

Toplam 18 ölümsüz Türk Müziği eserinin seslendirileceği konser iki bölüm halinde gerçekleşecek. Birinci bölümde ilk olarak Refik Fersan’ın Hicaz Peşrevi şarkısı seslendirilecek. Koro tarafından Kaptanzade Ali Rıza Bey’in “Eğilmez Başın Gibi” isimli Hicaz şarkısı seslendirildikten sonra, Çanakkale Türküsü, ardından da solist Nevzat Duran tarafından Fethi Karamahmutoğlu’nun “Hiçbir Şeyde Gözüm Yok” isimli Hicaz şarkısı icra edilecek.

 

EN GÜZEL TÜRKÜLER ÇERKEZKÖYLÜ SANATSEVERLERLE BULUŞACAK

 

Koro’nun Sezen Aksu’ya ait “İkinci Bahar” adlı Hicaz şarkıyı seslendirmesinin ardından konser, solist Nihal Akkaya’nın Teoman Alpay’a ait “Nasıl Geçti Habersiz” isimli Hicaz şarkıyı seslendirmesi ile devam edecek. Konserin birinci bölümünde daha sonra Koro tarafından “Yine de Şahlanıyor Aman” isimli Hicaz Rumeli Türküsü, daha sonra da yine Koro tarafından “Vardar Ovası” isimli Hicaz Türkü seslendirilecek. Konserin birinci bölümü Koro tarafından Sebahattin Ezgi’ye ait “Pencerenin Perdesini” isimli Hicaz şarkının seslendirilmesi ile sona erecek.

 

İKİNCİ BÖLÜME NİHAVEND MAKAMI İLE BAŞLANACAK

 

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu konserinin 2. bölümü, Koro’nun Yıldırım Gürses’e ait “Aşkım Bahardı” isimli Nihavend şarkıyı seslendirmesi ile başlayacak. Solist Neşe Akay’ın Neveser Kökdeş’e ait “Yıllardır Bekliyorum” isimli Nihavend şarkıyı seslendirmesinin ardından konser solistler Vahdettin Tan ve Zeynep Tan’ın “Teoman Alpay’a ait “Bahar Geldi Gül Açıldı” isimli Nihavend şarkıyı seslendirmeleri ile devam edecek. Koro’nun Avni Anıl’a ait “Ağla Gitar” isimli Nihavend şarkıyı seslendirmesinin ardından yine Koro tarafından Gündoğdu Duran’a ait “Gözleri Aşka Gülen” isimli Nihavend şarkı seslendirilecek.

 

UNUTULMAZ ESERLER SESLENDİRİLECEK

 

Solistler Rojda Eryılmaz ve Oktay Aybars tarafından Zeki Müren’e ait “Manolyan” isimli Kürdilihicazkâr şarkının seslendirilmesinin ardından konser solist Şehnaz Tuğran’ın Yusuf Nalkesen’e ait “Ne O Bensiz Edebilir” isimli Kürdilihicazkâr şarkının seslendirilmesi ile devam edecek. Konser, Koro’nun Lavtacı Hristo’ya ait “Karşıyaka’da İzmir’in Gülü” ve Ani Anıl’a ait “Safalar Getirdiniz” isimli Kürdilihicazkâr şarkıların seslendirilmesi ile sona erecek.

 

KORODA VE ORKESTRADA YER ALACAK İSİMLER

 

Şef F. Fahrihan Ünsal yönetimindeki koroda şu isimler yer alacak: “Dilek Kaya, Fatma Aybars, Güngör Baştürk, Hülya Bozkurt, Hülya Taşkın, İnci Yılmaz, Kadriye Uygun, Melek Gürses, Naciye Biber, Neşe Akay, Nihal Akkaya, Revasiye Altıntaş, Rojda Eryılmaz, Serhan Muştu, Serpil Solmaz, Sevda Doğan, Seyhan Gabralı, Şehnaz Tuğran, Şükriye Mermi, Yıldız Korul, Zeynep Ergin, Bahtiyar Karakaş, Bahri Eryılmaz, Engin Özden, Fevzi Canbak, Hayrettin Danyeli, Mahmut Demirtaş, Muammer Soyak, Muzaffer Kartal, Nevzat Ş. Duran, Oktay Aybars, Serdar Bayır, Süleyman Tuğran, Ufuk Koroğlu, Uğur Hasan Tuz ve Vahdettin Tan.” Konserde, Kemanda Ayhan Çakır, Kanunda Turgut Özüfler ve Levent Gülez, Udda Musa Kaya, Mandolinde Hüseyin Yeğen, Klarnette İsmail Çetin, Darbukada Muzaffer Bayraktar, Bendirde Gökay Akıllıoğlu yer alacak.

 

Haber / Şaban KARDEŞ