HACCP eğitimi aldılar

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hizmetçi Eğitim Programı kapsamında Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde HACCP Tetkik Eğitimi düzenlendi.  

EĞİTİM 30.10.2017 18:34:00 0
HACCP eğitimi aldılar

EĞİTİMİN ÖNEMİNİ VURGULADI

 

Eğitime Manisa, Balıkesir, Muğla ve Aydın İl Müdürlüğünde görevli 35 personel katılım gösterdi. Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca açılış konuşmasında Gıda güvenilirliğinin sağlanmasına yönelik olarak yapılan denetim ve kontrol hizmetlerinin HACCP tetkiklerini de kapsayacak şekilde genişletilerek, uygulama birlikteliğinin sağlanması, farklı üretim alanlarındaki denetim ve tetkik uygulamalarındaki bilgi ve becerinin arttırılması amacıyla eğitimim önemli olduğunu belirtti.

 

UYGULAMA YAPILDI

 

Beş gün süren HACCP Tetkik Eğitiminde; HACCP Sistemi'nin Türk Gıda Mevzuatındaki yeri, işletmelerin uygulaması gerekli ön gereksinim programları, güvenilir gıda için HACCP'in önemi, uygulama aşamaları, temel prensipleri, kayıt, dokümantasyon, denetim ve tetkik uygulama esasları konuları işlendi. Eğitimin üçüncü ve dördüncü günlerinde iki adet gıda işletmesinde HACCP tetkiki uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

 

Haber / Gülay Yiğit Sezen