''Bakım Evi'ne, Tabak'ın Adı Verilecek''

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Altınova Mahallesi'nde yapılan dar gelirli vatandaşlara yönelik Masal Kreş ve yaşlılara yönelik Alzheimer Gündüz Bakım Evi inşaatında inc

EĞİTİM 29.10.2017 17:54:00 0

Çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Eşkinat, projede son aşamaya gelindiğini belirtirken, inşaatın tamamlanmasının ardından Tekirdağ’a büyük emekleri olan eski Belediye Başkanı Osman Tabak’ın adının verileceğini belirtti.

 

25 ÖĞRENCİ HİZMET ALACAK!

 

Altınova Mahallesi’nde Süleymanpaşa Belediyesine ait arazide gerçekleştirilen çalışma kapsamında temel atılmasının ardından derhal çalışmalara başlandı. Proje kapsamında 350 metrekare alan üzerine kreş ve 300 metrekare alan üzerine ise Alzheimer Gündüz Bakım Evi hayata geçiriliyor. Projede çevre düzenlemesi çalışmalarına geçildiği belirtildi. 2018 yılı güz dönemi itibari ile hizmet vermeye başlayacak ve özellikle dar gelirli ailelere hizmet verecek Masal Kreş’te 25 öğrenci hizmet alacak. Montessori Eğitimi ile eğitim verecek Masal Kreş’te çocuklar hayatı deneyerek öğrenecek.

 

DEVAMLI HİZMET VERECEKLER

 

Masal Kreş’in yanı sıra Alzheimer Gündüz Bakım Evi’nin de 2018 yılı güz dönemi itibari ile hizmete girmesi planlanırken bakım evinde günün belli bölümlerinde tıpkı kreşlerdeki gibi Alzheimer hastası vatandaşlar ailesinden alınıp gün boyunca kendi yaşıtları ile vakit geçirip hobilerini geliştirebileceği bir yer sahibi olacak. Alzheimer Gündüz Bakım Evi’nde uzman hekim, hemşire ve hastabakıcılar da devamlı hizmet verecek.

“PROJEYE OSMAN TABAK’IN ADINI VERECEĞİZ”

 

Projenin gerçekleştirildiği Altınova Mahallesi’nde incelemelerde bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Masal Kreş ve Alzheimer Gündüz Bakımevi projemizde sona geldik. Şu anda çevre düzenlemesi çalışmaları sürüyor. Buraya Tekirdağ’a büyük emekleri olmuş olan Eski Belediye Başkanı rahmetli Osman Tabak’ın adını vereceğiz. En kısa zamanda bu binamızı vatandaşlarımızın hizmetine sunmak için hız kesmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

 

Haber / Ruşa ELMA