''Hüzün ve Mutluluğu Bir Arada Yaşıyorum''

Çerkezköy Eğitim Gönüllüleri Derneği üyeleri hayırsever işadamları tarafından yaptırılan ve bir süre önce hayatını kaybeden hayırsever işadamı derneği yönetim kurulu başkanı Musta

GÜNDEM 27.10.2017 19:03:00 0

Törende bir konuşma gerçekleştiren Mustafa Seçkin; ‘’Bugün hüzün ve mutluluğu bir arada yaşıyorum. Bundan tam 17 ay önce 18 Mayıs 2016 tarihinde 31 yaşında ani kalp krizi sonucu oğlum Metin Seçkin’i kaybettim. Okula oğlumun adının verilmesi beni çok mutlu etti’’ açıklamalarında bulundu.

Tören saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, , Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, çeşitli bürokratlar, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

 

“HÜZÜN VE MUTLULUĞU BİR ARADA YAŞIYORUM”

Burada ilk olarak bir konuşma yapan Mustafa Seçkin şunları ifade etti: “Bugün hüzün ve mutluluğu bir arada yaşıyorum. Bundan tam 17 ay önce 18 Mayıs 2016 tarihinde 31 yaşında ani kalp krizi sonucu oğlum Metin Seçkin’i kaybettim. Fevzipaşa Mahallesi benim doğup büyüdüğüm, çocukluğumun geçtiği yerdir. Oğlum Metin Seçkin’in isminin bu okula verilmesi bizleri çok mutlu etti. Okulun yapılmasında ve bugünlere gelmesinde emeği bulunan sayın valime, kaymakamıma, belediye başkanıma, meclis üyelerine, büyükşehir belediye başkanıma, büyükşehir meclis üyelerine, il ve ilçe milli eğitim müdürlerine, hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum”

 

“11 TANE OKULUN İHALELERİNİ YAPTIK”

 11 ilçeye 11 okul kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Vali Ceylan, “Bizler de devlet olarak boş durmuyoruz. Çerkezköy’de 4 devlet projesi, 7 de temel eğitim olmak üzere 11 tane okulun ihalelerini yaptık. Gerçekten güzel bir eğitim atılımı. Bu devlet millet hep birlikte beraberce çalışıyor. Büyükşehir belediye başkanımız da bu konularda bize büyük destek veriyor. Örnek bir davranışla 11 ilçeye 11 okul kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz ve kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Başkan Albayrak, “Bu alanın kamulaştırmasında sorun vardı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 1031 metrekaresinin kamulaştırılmasında katkıda bulunduk. Çerkezköy’deki bu güzellikleri görünce yaptıklarımızın ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor. Okulun yapılmasında emeği geçen tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak 11 İlçeye 11 Okul Projesi’nin 10’uncusunu Marmaraereğlisi’nde yaptık. Bu günde burada Bu güzel okulun açılışını birlikte yapıyoruz. Metin Seçkin oğlumuzu rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.

 

“ÇERKEZKÖY EĞİTİMDE ÇIĞIR AÇTI”

Başkan Akay ise “Çerkezköy hayırseverlerimizle el ele kol kola valimizle, kaymakamımızla, sivil toplum örgütleriyle bir imecenin sonucuyla milli eğitimde son 8 ayda inanılmaz bir çığır açtı, örnek oldu ve bu okulun açılmasıyla tekli eğitime geçmeye başladı. Hayırseverlerimiz arasında en ciddi katkı sağlayan Mustafa Seçkin ağabeyimize tüm Çerkezköylüler adına teşekkür ediyorum. Benim de çok sevdiğim, arkadaşım kardeşim Metin Seçkin’in doğup büyüdüğü mahallede, bu okulda mezun olacak çocuklarımız ondan dualarını eksik etmeyecektir. Metin Seçkin’e Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

“BİRÇOK EVLAT KAZANDILAR”

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan da, Türkiye’nin okullaşmasında devlet-millet buluşmasının en güzel örneğini gösteren Çerkezköy’ün örnek kent olduğunu görmekten mutlu olduğunu belirterek, “Metin Seçkin’in adının verildiği bu okul bizim için daha farklı bir yerde. Mustafa Seçkin ağabeyimiz ve eşi Sakine ablamızın biricik oğlu artık hepimizin oğlu. Onlar bir evlatlarını kaybettiler ama burada birçok evlat kazandılar. Eğitime katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. İnşallah valimiz nezdinde yeni bir projeye adım atarız. Eğitime katkı sağlayan tüm hayırseverlerimizi hatırlatmak adına bir proje de başlatabiliriz” diye konuştu. Konuşmaların ardından plaket takdimi ve kurdela kesimi yapıldı. 

 

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL