Esnafları Tek Tek Dolaşarak Türk Bayrağı Hediye Etti

Süleymanpaşa Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor.

KÜLTÜR SANAT 27.10.2017 17:34:00 0
Esnafları Tek Tek Dolaşarak Türk Bayrağı Hediye Etti

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi Süleymanpaşa Belediyesi şehri, Türk bayrakları ile donatıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesinde de benzer bir uygulamaya imza atan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, bayrama özel olarak hazırlanan bayrakların dağıtımına Eski Sanayi Sitesi ve Yeni Sanayi Sitesi ile başladı.

 

 

ESNAFLA ŞİMDİDEN BAYRAMLAŞTI

 

Eski Sanayi Sitesi’nde bulunan iş yerlerine uğrayarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını şimdiden kutlayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eşkinat, dükkân sahiplerine birer Türk bayrağı hediye etti. İşyeri sahipleri Başkan Eşkinat’a bayrak için teşekkür ederken, taleplerini de iletmeyi ihmal etmediler.

 

‘’BÜTÜN SÜLEYMANPAŞA, BAYRAKLARLA GELİN GİBİ SÜSLENECEK’’

 

Üzerinde Atatürk’ün de resminin bulunduğu bayraklarla donatılan dükkân ve işyerleri, görülmeye değer manzaralar oluştururken, konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Eşkinat, “Ramazan ve Kurban Bayramları da, 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim de bizim bayramlarımız. Biz hepsini aynı coşku ve hazla kutluyor, hepsine sahip çıkıyoruz. Ancak milli bayramlarımıza yönelik son yıllarda bir unutturma çabasının yükseldiğini üzülerek görüyoruz. Biz çok zor şartlarda kurularak bugünlere gelen Cumhuriyetimizin değerini biliyoruz. Asla unutmayacak ve unutturmayacağız. Bütün işyerlerimiz, bütün Süleymanpaşa bayraklarla gelin gibi süslenecek ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın gururunu içimizde hissetmemizi sağlayacak. Bütün vatandaşlarımızdan da ricam, bayraklarını şimdiden camlarına, balkonlarına assınlar ve bayramlarımıza hep birlikte nasıl sahip çıktığımızı dosta düşmana ilan etsinler” diye konuştu.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN