Meclis 1 Kasım'da Toplanacak

Süleymanpaşa Belediye Meclisi Kasım ayı Meclis Toplantısı 1 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

SİYASET 27.10.2017 17:04:00 0
Meclis 1 Kasım

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat başkanlığında Süleymanpaşa Gençlik Merkezi’nde saat 10.00'da gerçekleştirilecek toplantıda 7 gündem maddesi ile komisyonlardan ve müdürlüklerden gelen evraklar görüşülerek karara bağlanacak.

 

MECLİS GÜNDEMİ

 

Meclis gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanacağı meclis toplantısında ise bazı önemli gündem başlıkları şu şekilde belirtildi. Birinci gündem maddesinde içkili yer bölgesine alınması istenen Genel Güvenlik ve Asayişin korunması açısından mahalli şartlar dikkate alınarak yapılan tetkikler neticesinde; söz konusu bu bölgeyi ve çevresini vatandaşların genellikle yerleşim yeri olarak kullanmaları, bahse konu işyerlerinin okullar bölgesi civarında olmasından dolayı trafik akışının yoğun ve hareketli olduğu, belirtilen bölgede konut, kamu binaları ile özellikle çok sayıda resmi ve özel örgün öğretim kurumları, öğrenci yurtları (anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise) binalarının bulunmasından dolayı, açılması istenen işyerlerinde bazı kişi ya da kişilerin muhtemelen alkollü olarak bulunabileceği düşünüldüğünde, bahsi geçen hususlar kapsamında çevresel etki açısından alkollü şahıslar ile zaman zaman kara yolu trafik güvenliği ve diğer adli vb. olayların yaşanabileceğinden hukuki konuların meydana gelebileceği, bu nedenle; küçüklerin korunması, genel olarak toplumun huzur ve sükunu düşünülerek kamu yararı açısından, Asayiş ve Güvenliğin sağlanması ve de korunması yönünde uygun yer ve konumda olmadığı, ayrıca da; işyerlerinin ait olduğu Loft 282 isimli binanın yakınında örgün öğretim kurumu “Özel İdare 80.Yıl Cumhuriyet İlkokulu” ile “Gündoğdu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi nin bulunmasından dolayı Hürriyet Mahallesi Kar Sokak No:17/C adresindeki 27, 28, 29 nolu bağımsız bölümlerin İçkili Yer Bölgesinde Alınması Emniyet ve Asayiş açısından Sakıncalı Olacağı” belirtilerek, uygun görüşü verilmeyen yer için Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanacak.

 

MECLİSTE GÖRÜŞÜLECEK

 

Gündemin ikinci maddesinde ise Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Kumbağ Mahallesinde bulunan tapuda 1302 parselde kayıtlı taşınmazın maliklerinden Selim Ceylan, taşınmazın daha önceki İmar Planında 4 katlı ticari imar izni olduğunu, mevcut imar planında ise bir kısmının ‘Park Alanı’nda bir kısmının da “Cami” alanında kalmakta olduğunu belirtilerek, bu taşınmaza mümkün ise imar plan değişikliği yapılmasını veya kamulaştırılmasını, mümkün değil ise eşdeğer bir parselle takas edilmesini talep etmekte olduğundan konunun Belediye Meclisinde görüşülecek. Gündemin 3 maddesinde Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Eskicami Mahallesi, 554 Ada, 58 nolu parselde kayıtlı taşınmaz Süleymanpaşa Belediyesine ait olup, 554 Ada, 29 parsel ile tevhit yapmak amacı ile Fatma Karaca’nın satış talebi konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülecek.

 

KARARA BAĞLANACAK

 

Gündemin dördüncü maddesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu 8. Maddesinin j fıkrasında, idarelerin kent estetik komisyonu kuracağı bildirilmiş olup, müdürlüğümüzce hazırlanan yönetmelik Belediye Meclisine sunulmuştur. 07/12/2016 tarih ve 553 sayılı Belediye Meclis kararı ile kabul edilen yönetmeliğe istinaden, Süleymanpaşa Belediyesi Kent Estetik Komisyonu kurulmuştur. Yönetmeliğin huzur hakkı başlıklı 12. maddesinde, ‘’Estetik komisyon üyeleri belediye hizmetlerine gönüllü katılım esasları ile çalışmayı kabul eder. Ancak şehir dışından katılan üyelerin yol masrafları belediye tarafından karşılanır.’’ hükmü bulunmaktadır. Yazımızın birinci paragrafında belirtildiği üzere, İmar Kanununda kent estetik komisyonu kurulacağı bildirilmiş olmasına rağmen, görevlendirilen personele ilişkin huzur hakkı v.b. adı altında herhangi bir ücret, ne 3194 Sayılı İmar Kanunu ve 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nda, ne de başka bir mevzuatta rastlanılmadığından herhangi bir ödeme yapılamamaktadır. Ancak, Kent Estetik Komisyonu Yönetmeliğinin 5. maddesinde belirtildiği gibi komisyon üyelerinin bir kısmının, belediyemiz dışı kurum ve özel sektörden temsilci olarak katılım sağladığı görüldüğünden, komisyon çalışmalarında ücret olmaması, çalışmaların sağlıklı olarak yapılmasını zorlaştırmaktadır. Konunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülecek. Beşinci Gündem Maddesinde; Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Kayı Mahallesinde bulunan tapuda 878 Parselde kayıtlı taşınmaz Süleymanpaşa Belediyesine ait olup, Selim Kahraman Yıldız’ın Tarım ve Modern bağcılıkta kullanmakta olduğu alet, traktör ve malzemelerini koymak amacı ile 10 (on) yıl süre ile kiralama talebinin, Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması. Altıncı Gündem Maddesinde; 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’nun 32.maddesinde; “sosyal denge tazminatının ödenmesine belediyelerde belediye başkanının teklifi üzerine belediye meclisince, il özel idaresinde valinin teklifi üzerine il genel meclisince karar verilmesi halinde sözleşme döneminde verilecek sosyal denge tazminatı tutarını belirlemek üzere ilgili mahalli idarede en çok üyeye sahip sendikanın genel başkanı veya sendika yönetim kurulu tarafından yetkilendirilecek bir temsilcisi ile belediyelerde belediye başkanı, il özel idaresinde vali arasında toplu sözleşme sürecinin tamamlanmasını izleyen üç ay içerisinde sözleşme yapılabilir.” denilmektedir. Belediyemizde en çok üyeye sahip sendikamız TÜM BEL-SEN ile sosyal denge ödemeye yönelik sözleşme görüşmelerine başlanması, görüşmelerde mutabakat sağlanması halinde sözleşme imzalanması için Belediye Başkanının yetkili kılınması konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülerek karara bağlanacağı belirtildi.     

 

Haber: Hüseyin GÖKÇELİ