Türkiye'nin Oscar Adayı 'Ayla' Bugün Vizyona Giriyor

Yaşanmış gerçek bir hayat hikayesinin beyazperdeye taşındığı 'Ayla' filmi bugün vizyona giriyor.

KÜLTÜR SANAT 26.10.2017 18:44:00 0
Türkiye

Türkiye’de 90. Oscar Ödül Töreni'nde "En İyi Yabancı Film" kategorisinde aday adayı olan ‘Ayla’da yarım yüzyıl önce yaşanan gerçek bir öykü seyirciye duygu dolu anlar yaşatacak. Astsubay Süleyman Dilbirliği ve savaşta ölümde kurtardığı minik Ayla’nın hayatından kesitler sunan Ayla, Cape Town Uluslararası Film Festivali’nden ödülle dönmüştü. Beyazperdede dikkat çeken bir diğer yerli yapım ise BKM’den çıkan ‘Yol Arkadaşım’ filmi. Çok Güzel Hareketler Bunlar’la şöhrete kavuşan ikili Oğuzhan Koç ve İbrahim Büyükak’ın ilginç dostlukları seyirciyi kahkahaya boğacak. Thor (Ragnarok) filminde ise seyirci aksiyon ve maceranın tadını çıkarırken, bu hafta vizyona giren 3. Yerli film ‘İşe Yarar Bir Şey’de de tren yolculuğu ile başlayan dostluk hikayesini beyazperde de izleyicinin beğenisine sunacak.

 

Ayla

Özet: Kore Savaşı'na asker olarak gönderilen Süleyman (İsmail Hacıoğlu), savaş esnasında öksüz kalan ve himayesini aldığı küçük Koreli kızla sevgi dolu samimi bir bağ kurar. Ayla adını verdiği küçük çocuğu aylarca bakar, ancak savaş bittiğinde kimsesiz çocuğu Türkiye'ye götürmek istediğinde Kore yasalarının engeliyle karşılaşır ve zor da olsa ayrılırlar. Bu olaylardan 60 yıl geçtikten sonra Süleyman Bey, nerede olduğu, neler yaptığı hakkında hiçbir bilgisi olmadığı Ayla'yı yeniden görebilmek için harekete geçer. Ayla filmi, Kore'de savaşmış Süleyman Dilbirliği'nin gerçek hikayesinden esinlenerek çekildi.

Türü: Dram, Romantik

Süre: Belirtilmedi

Lisan: Türkçe

Format: 2D

 

 

Yol Arkadaşım

Özet: İşinde zor günler geçiren, hayatında sıkıntılı bir dönemden geçen ilaç mümessili Onur (Oğuzhan Koç), Kurban Bayramı yaklaşırken başarması güç görevlerle karşı karşıya kalmıştır. Ayvalık'taki kız arkadaşının ailesiyle tanışmak için bir an önce orada olması, öte yandan kısa süre önce kaybettiği işini de geri kazanması gerekmektedir. Bir telefon uygulaması aracılığıyla Ayvalık yolculuğunda yanına yol arkadaşı olarak aldığı Şeref'in (İbrahim Büyükak) varlığı ise bu işleri başarabilmesi için en büyük engel olacaktır. Şeref'in yol boyu başına açtığı belalar, öte yandan yolculuk sırasında tanıştıkları Bahar (Aslı Bekiroğlu), Onur için bu yolculuğu unutulmaz kılacaktır.

Türü: Komedi

Süre: Belirtilmedi

Lisan: Türkçe

Format: 2D

 

 

İşe Yarar Bir Şey

Özet: Leyla (Başak Köklükaya), lise arkadaşlarıyla tam 25 yıl sonra buluşmak üzere uzun bir tren yolculuğuna çıkmıştır. Yıllarca gitmediği lise buluşmalarına sonunda katılmaya karar vermiştir. Bu yolculuk sırasında tanıştığı genç hemşire adayı Canan'ın (Öykü Karayel) hikayesi oldukça ilgisini çeker, nitekim Canan, hayatına son vermeye karar vermiş tekerlekli sandalyeye mahkum Yavuz'a (Yiğit Özşener) yardım etmeye gitmektedir. Bu ziyaret, Canan'ın olduğu kadar Leyla'nın da hayatını etkileyecektir.

Türü: Dram

Süre: 104 Dakika

Lisan: Türkçe

Format: 2D

 

 

Thor 3: Ragnarök

Özet: Evrenin bir ucundaki Sakaar gezegeninde kötü kalpli ve çok güçlü Hela'nın (Cate Blanchett) esiri olan Thor (Chris Hemsworth) oldukça zor durumdadır, üstelik çekicini Hela tuzla buz etmiştir. Thor'un bir an önce ülkesi Asgard'a dönerek Ragnarok'u, yani kendi uygarlıklarının temeli olan tanrıların ölümü ve Asgard'ın çöküşü anlamına gelen olayı durdurması gerekmektedir. Bunun için eski dostlarıyla ittifak kurar.

Türü: Aksiyon, Dram, Fantastik

Süre: 130 Dakika

Lisan: Türkçe Dublaj/Altyazı

Format: 3D

 

Kaynak: Sinemalar.com

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ