Türkiye'nin Yeni Partisi 'İyi Parti' Oldu

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener'in 'Türkiye iyi olacak!' Sloganı ile günler öncesinden partisinin sloganını takipçileri ile paylaştığı yeni partisinin ismi de 'İyi Parti'

SİYASET 25.10.2017 19:25:00 0
Türkiye

Meral Akşener’in resmi sosyal medya hesaplarından partinin hedefleri de anlatıldı. MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, yol arkadaşları ile birlikte kurduğu parti için Nazım Hikmet Kültür Merkezinde program düzenledi. Program öncesi polis ekipleri kültür merkezinin çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Programa Türkiye'nin çeşitli noktalarından çok sayıda vatandaş katıldı. Meral Akşener ile birlikte binlerce insanın katıldığı programda, salonda çok sayıda kişi ayakta kaldı. Program 200 kurucular kurulunun tanıtımı ile başladı.

 

AKŞENER: "BEN CUMHURBAŞKANI OLACAĞIM"

 

Kurucular kurulunun tanıtımının ardından kürsüye Meral Akşener çağırıldı. Bu sırada salonda bulunan kalabalık ayağa kalkarak Akşener'i alkışladı. Akşener'de bu ilgiye alkışla cevap verdi. Konuşmasının ilk bölümünde iktidar ve muhalefet partilerini eleştiren Akşener, daha sonra konuşmasına ara vererek partisinin isminin açıklanacağı klibi izledi. Hazırlanan klipte partinin isminin 'İYİ PARTİ' olduğu açıklandı, sloganı ise 'Türkiye İyi Olacak' olarak belirlendi. Partinin isminin açıklandığı esnada Akşener ve salondaki kişiler alkışla eşlik etti. Kalabalık grup, 'Başbakan Meral' şeklinde slogan attı. Ayrıca Akşener, bu slogana 'Ben Cumhurbaşkanı olacağım' şeklinde cevap verdi.

 

‘’FARKLILIKLARIMIZI DEĞİL ORTAK YANLARIMIZI ORTAYA ÇIKARACAĞIZ’’

 

Yeni partinin giriş bölümünde şu ifadelere yer verildi; İyi insanları insanlık tarihine armağan etmiş bir milletiz. Hoca Ahmet Yesevi, Mevlana, Hacı Bektaş-i Veli, Yunus Emre bu milletin iyi insanları arasından yetişti. Onlar insanlara iyiliği, iyi insan olmayı öğütlediler. İyiliğin peşinden koştular. İyi insanlar bu toprakları onurlandırdıktan sonra bu topraklarda o büyük Osmanlı Devleti doğdu. Bu devlet büyüdü. Üç kıtada hakim oldu. Gittiği yerlere sevgi kültürünü götürdü. ‘Yaratılanı severim, yaratandan ötürü’ diyerek… Bizler bu inançla yola çıkıyoruz. İyi insanlar, iyi bir Türkiye için bir araya gelecek ve ‘Türkiye iyi olacak.’ Çocuklarımıza neşe mutluluk ve sağlık, milletimize birlik ve beraberlik getirmek için yola çıkıyoruz. Zor dönemde yola çıktığımızın farkındayız. Seksen milyonuz, büyük bir milletiz. Büyük bir ekonomiyiz, çalışıyoruz ve üretiyoruz. Paylaşamıyoruz. Hakça paylaşacağız, birlikte başaracağız. Adil olacağız, adaleti sağlayacağız. Mazlumun, haklının yanında, zalimin karşısında olacağız. Farklılıklarımızı değil, ortak yanlarımızı öne çıkaracağız” şeklinde belirtildi.

 

HEDEFLER BELİRLENDİ

 

Partinin hedefleri ise şu şekilde ifade edildi. “Ana hedefimiz dünyanın ilk 10 ekonomisi içine girmek. Milli gelirimizi ilk beş yıl sonunda 14 bin 500 dolar yapmak. Küresel Refah Endeksi’nde ilk beş yıl sonunda 40 ülke arasında yer almak. Yılda ortalama bin dolar harcayan 50 milyon turist ağırlanacak. İlk bir yıl içinde yeni anayasa ile parlamenter sisteme dönülecek. İlk bir yıl içinde demokratik bir Siyasi Partiler Yasası yapılacak. Yılda 150 bin hektar ağaçlandırma ve erozyon kontrolü yapılacak. PISA sıralamasında ilk 23 ülke arasında yer alacak. İlk beş yıl sonunda işsizlik oranı yüzde 8’in altına düşecek. Teknolojide endüstri 4.0 devrimini gerçekleştirmek. Basın özgürlüğünde AB standartlarını hemen uygulamak. Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu hak ettiği itibara kavuşturmak” denildi.

 

Haber:Şaban KARDEŞ