"Kültür Sanat Kurslarımıza ilgi her yıl daha da artıyor"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, belediyenin Kültür ve Sanat Kurslarına katılan kursiyerleri ziyaret ederek taleplerini dinledi.

KÜLTÜR SANAT 25.10.2017 17:50:00 0

Başkan Akay konuyla ilgili olarak “Kültür Sanat Kurslarımıza olan ilgi her yıl daha da artıyor. Bu kapsamda biz de gerek kurs merkezlerimizin, gerekse kurs branşlarımızın sayısını arttırmaya, kültür sanat kurslarımızı elimizden geldiğince vatandaşlarımızın ayağına götürmeye gayret ediyoruz. 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda 13 branşta açılan ve yaklaşık bin 200 kursiyer ile tamamlanan Kültür Sanat Kurslarımız, 2017-2018 Dönemi’nde 20 farklı branşta yaklaşık bin 500 kursiyerin katılımı ile başladı” dedi.

 

“KURS MERKEZLERİMİZİN SAYISINI ARTIRDIK” 

 

Göreve geldiğinde kültür sanat kurslarının tek merkezden verildiğini  anımsatan  Akay, “İlk iş olarak branş ve kurs merkezlerimizin sayısını arttırdık. Kurslarımız 2017-2018 döneminde ise Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi, Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi, Veliköy Mahalle Evi, 29 Ekim Spor Kompleksi ve Çerkezköy Kent Konseyi olmak üzere 5 farklı merkezden veriliyor. Yapımı tamamlanan Bağlık Mahalle Evimizde de Kasım ayı itibari ile Kültür Sanat Kurslarımızı vermeye başlayacağız. Vatandaşlarımız kurslara gidip gelirken ulaşım konusunda sıkıntı yaşamasınlar diye kurslarımızı halkımızın ayağına götürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

KURSLAR UZMAN EĞİTMENLERCE VERİLİYOR

 

Kurslarda eğitimlerin, alanında uzman kişiler tarafından verildiğinin hatırlatan Akay son olarak “Kurslarımızı başarıyla tamamlayan kursiyerlerimize yılsonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Bu sertifikayı almaya hak kazanan kursiyerlerimiz, iş bulma konusunda avantaj elde etmiş olacaklar” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Hüseyin Gökçeli