Zabıta, Yasaklara Uymayan Bakkal ve Marketleri Denetledi

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tüp satışı yasağına uymayan bakkal ve marketlere yönelik denetim gerçekleştirdi.

GÜNDEM 25.10.2017 17:32:00 0
Zabıta, Yasaklara Uymayan Bakkal ve Marketleri Denetledi

Yayımlanan yasaya göre tüp bayileri dışında ruhsatsız olarak tüp satışı yapılması yasaklanmıştı. Yasaya rağmen bakkal ve marketlerde tüp satışının devam etmesi Süleymanpaşa Belediyesi Zabıtasını harekete geçirdi. Zabıta ekipleri, yasak olmasına rağmen bakkallarda ve marketlerde tüp satışının önüne geçmek için denetimlerini arttırdı.

 

TÜP SATIŞI YASAKLANMIŞTI

 

Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Resmi Gazete’de 13/3/2005 tarihi ve 25754 sayısı ile yayınlanan 5307 sayılı kanununun 8. maddesi gereğince; “Tüplü LPG bayileri lisansa tâbi değildir. Boş olanlar da dahil olmak üzere LPG tüpleri; imalat fabrikaları, dağıtıcılar ve tüplü LPG bayileri dışında, şahsi ihtiyaç haricinde hiçbir kişi veya kurum tarafından bulundurulamaz, takas ve satışa konu edilemez” yasaya aykırı işyerlerinin tespiti yapıldı.

 

TÜP SATIŞI YAPAN MARKET VE BAKKALLARA İDARİ İŞLEMLER YAPILDI

 

Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaptığı denetimlerde bakkallarda tüp satmanın yasak olduğuna bir kez daha dikkat çekerek, tüp satışı yapan bakkal ve marketlere Belediye Emir Ve Yasakları Uygulama Yönetmeliğinin 38-B maddesi gereğince “Bakkal, Market vb. yerlerde tüp gaz satışı yasaktır.” ibaresi gereğince idari işlem yapıldı.

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL