Askeri Araç Sele Kapıldı: 6 Yaralı, 1 Kayıp

Saray'da dün öğle saatlerinde başlayan aşırı yağış nedeniyle sel meydana geldi. Meydana gelen sel sonrası Saray'da hayat felç oldu. Sel dolayısıyla mahsur kalanları kurtarmaya giden askerleri taÅ

GÜNDEM 25.10.2017 16:32:00 0
Askeri Araç Sele Kapıldı: 6 Yaralı, 1 Kayıp

ÖĞLE SAATLERİNDE ETKİLİ OLDU

Saray’da dün öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 2 saat boyunca devam eden yağışta birçok ev sular altında kalırken, yollar kapandı, birçok vatandaş sel sularında mahsur kaldı. Kuvvetli rüzgarla birlikte ağaçlar devrilirken, aşırı sel dolayısıyla mahsur kalan vatandaşlar için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

 

 

BÖLGEYE ASKERİ ARAÇ SEVK EDİLDİ

Saray’da pek çok cadde ve sokak sel nedeniyle ulaşıma kapandı. İlçeye 3 kilometre uzaklıkta bulunan Kiremithane Mevkii'nde, deredeki suların dağlardan gelen sularla birleşerek yükselmesi sonucunda vatandaşlar mahsur kaldı. Bölgede bulunan vatandaşların yardım istemesi sonucunda İlçe Garnizon Komutanlığı’ndan zırhlı personel aracı sevk edildi. 4 asker 2 polis ve 1 sivil, bölgedeki vatandaşları kurtarmak için harekete geçti.

 

 

ARAÇ DEVRİLDİ

Bölgeye sevk edilen askeri araç Galata Köprüsü üzerinden geçtiği sırada, aşırı sel suları nedeniyle devrildi. Araç içerisinde bulunan 3 asker, 2 polis ve 1 sivil çevredekilerin yardımı ve kendi imkanlarıyla kurtarılırken, 1 askerin sel sularına kapılarak gözden kaybolduğu ifade edildi. Sel sularına kapılan askerin tank sürücüsü olduğu ifade edilirken, arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Yaralı olarak kurtarılan 3 asker 2 polis ve 1 sivil Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne götürülerek, tedavi altına alındı. Yaralılarının durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

ARAMA KURTARMA EKİPLERİ SEVK EDİLDİ

Olayın duyulmasıyla birlikte bölgeye Saray’dan askerler, Tekirdağ’dan da AFAD ardından bölgeye Saray'dan askerler, Tekirdağ'dan AFAD ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç polisler sevk edildi. Ekipler lastik botlarla derede arama kurtarma çalışmalarını sürdürürken, askerler tarafından da bölgede güvenlik önlemleri aldı.

 

 

ALBAYRAK BÖLGEDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, şiddetli sağanak yağış sonrasında bölgede incelemelerde bulundu. Saray yağan yoğun yağmur sonucu şiddetli sağanakta yükselen ve dere suyuna kapılarak devrilen zırhlı araç içinde bulunan asker, polis ve vatandaşı tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti. Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban'ın da bulunduğu ziyarette Başkan Albayrak, doktordan sağlık durumları ile ilgili bilgi aldı. Asker, polis ve yaralanan vatandaşla sohbet eden Başkan Kadir Albayrak, acil şifalar diledi.

 

BİLGİ ALDI

Başkan Kadir Albayrak geçmiş olsun ziyareti sonrasında Saray İlçesi Safaalan Mahallesi yakınlarındaki zırhlı askeri aracın devrildiği bölgeye gitti. Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ve TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ile birlikte kaybolan asker için sürdürülen arama kurtarma çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Kadir Albayrak, çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. Garnizon Komutanı İstihkam Albay Mehmet Zeki Eren ve Saray İlçe Kaymakamı Sayın Alp Arslan'ı ziyaret eden Başkan Albayrak, bölgede meydana gelen doğal afetle ilgili durum değerlendirmesinde bulundu.

Haber: Şaban KARDEŞ