"Eğitim ve gelecek" görüşüldü

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 2017 yılı 4. Olağan Ekim ayı toplantısı,  Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

GÜNDEM 24.10.2017 21:29:00 0

Toplantıya Vali Yardımcısı Lütfullah Gürsoy, kurul üyesi il müdürleri, işçi ve işveren sendikaları temsilcileri, Namık Kemal Üniversitesinden öğretim üyesi ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Temsilcisi katıldı.

 

FAALİYETLERİ ANLATTI

 

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen, İŞKUR olarak Tekirdağ’da 2017 yılı Ocak-Eylül döneminde gerçekleştirdikleri faaliyetleri ve 2017 yılı için hedeflerini kurula sundu.  Toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün 2017 yılı faaliyetleri değerlendirildi. Kurul üyelerinin işgücü piyasası ile ilgili görüş ve önerileri alındı.

 

İSTİHDAM OLANAKLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Toplantıda, Eğitim-Sanayi işbirliği ve özellikle Meslek liselerinden mezun öğrencilerin çalışma hayatındaki rolleri ve istihdam olanakları görüşüldü. Ayrıca öğrencileri geleceğe hazırlayacak Endüstri 4.0(4. Sanayi devrimi) aşamasında fiziksel işlemleri siber-fiziksel sistemlerle izlemek, fiziksel dünyanın sanal bir kopyasını oluşturmak ve merkezi olmayan kararların verilmesinin hedeflendiği, akıllı fabrikalar dünyasına öğrencileri hazırlayacak eğitim olanakları tartışıldı.

 

Bu kapsamda İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde öğrenci, veli ve diğer ilgili kurumları kapsayan ortak bir çalışma yürütmesi karara bağlandı. Planlanan proje ile gelecekte işgücü piyasasının ihtiyaç duyacağı nitelikleri ilköğretim çağındaki öğrenci ve velilerine tanıtmak ve o yönde gelişimlerini sağlamak hedefleniyor.

 

Haber / Hüseyin Gökçeli