20 bin hayvan aşılanacak

Malkara'da bulaşıcı hayvan hastalıklarının yayılmasının önlenmesi, kontrol altına alınabilmesi için 20 bin küçükbaş hayvan aşılanacak.

YAŞAM SAĞLIK 24.10.2017 18:12:00 0
20 bin hayvan aşılanacak

“ELİMİZDEKİ BÜTÜN İMKANLAR SEFERBER EDİLMİŞTİR”

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dr. Cengizhan Erbaş, hayvan hastalıklarının önlenmesi için besicilerin,  hazırladıkları aşı programına uyarak, koyun, keçi gibi küçükbaş hayvanlarını veba aşılarını yaptırmalarının zorunlu olduğunu söyledi. Erbaş, "Tüm aşılama programlarımızda olduğu gibi bu aşılama kampanyasının da başarıya ulaşması için ilçe müdürlüğü olarak elimizdeki bütün imkanlar seferber edilmiştir. Başta yetiştiricilerimiz olmak üzere mahalle muhtarlarımız ve ilgililerin aşılamada görevli personelimize yardımcı olacaklarına gönülden inanıyoruz" dedi.

 

“AĞILA ÖZEL ELBİSE VE ÇİZME İLE GİRİLMESİ SAĞLANMALI”

 

Hayvan hastalıkları konusunda da bilgi veren Erbaş, "Öncelikle hayvanlar PPR aşısı ile aşılanmalı. Sürüye yeni katılan hayvanları en az 3 hafta sürüden ayrı tutulmalı. Ağıl girişlerinde dezenfektan bulundurulmalı. Ağıllara yabancıların ve hayvan tüccarlarının tedbir almadan girmelerine izin vermemeli. Sağım yapılıyorsa önce ellerin ve kullanılacak malzemelerin temizliğine özen gösterelim. Hasta veya hastalık şüphesi olan hayvanların derhal ayrı bir yere alınarak şüpheli durumda ilçe müdürlüğümüze bilgi verilmeli. Dezenfeksiyon uygulamasına önem verilerek hayvan bakıcılarının ağıla özel elbise ve çizme ile girilmesi sağlanmalı. Bulaşıcı hayvan hastalıklarının yayılmasının önlenmesi, kontrol altına alınabilmesi ve hastalıklarla mücadele etkinliğini artırabilmesi için hayvanların aşılanması büyük önem taşımaktadır. Bu sebeple başlattığımız aşılama programı kapsamında ilçemiz merkez ve mahallelerde küçükbaş hayvan işletmeleri tek tek gezilerek koyun ve keçi türünden ilk etapta 20 bin küçükbaş hayvanın veba (PPR) hastalığına karşı aşılanması hedeflenmektedir" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Hüseyin Gökçeli