110 Yıllık Çınar, Süleymanpaşa'da Anıldı

Süleymanpaşa Belediyesi Türk edebiyat tarihinin en önemli yazarlarından biri olan Sabahattin Ali'nin doğumunun 110. Yılı anısına düzenlenen etkinliklerle andı. Etkinliklere usta edebiyatçının kızı

KÜLTÜR SANAT 23.10.2017 18:34:00 0
110 Yıllık Çınar, Süleymanpaşa

EDEBİYATIMIZA PEK ÇOK ESER KAZANDIRDI

 

41 Yıllık yaşantısına üç roman, on öykü, iki şiir kitabı ve yedi kitap çevirisi sığdıran Sabahattin Ali, sonradan Türkü olarak çevrilen ‘Geçmiyor Günler’ ‘Leylim Ley’ ve ‘Aldırma Gönül’ isimli şiirlerin de yazarıydı. Türk edebiyatının gelişiminde en önemli isimlerden biri kabul ediliyor. Kısa ömrüne birçok önemli eser sığdıran Ali, Kuyucaklı Yusuf ve Kürk Mantolu Madonna gibi hafızalara kazınan eserlerinin yanı sıra, Marko Paşa isimli dergi ile modern Türk mizah kültürünün ilk örneklerinden birini sergilemiş, Rıfat Ilgaz ve Aziz Nesin gibi önemli isimlerin edebiyata kazandırılmasını sağlamıştı.

 

BABASININ KİTAPLARINI, SEVENLERİ İÇİN İMZALADI

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Sabahattin Ali’nin 110’uncu doğum yılında kitapları, kızı Prof. Dr. Filiz Ali tarafından imzalandı. Babasının yanı sıra kendi kitaplarını da sevenleri için imzalayan Ali, etkinlik için Süleymanpaşa Belediyesi’ne teşekkürlerini sıundu. İmza töreninin ardından Yönetmen Metin Avdaç’ın çektiği ve Sabahattin Ali’nin hayatını anlatan Sabah Yıldızı isimli belgesel filmin gösterimi gerçekleştirildi. Namık Kemal Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik, Filiz Ali ve Metin Avdaç’ın katılımcıların sorularını yanıtladığı söyleşi ile sona erdi. Söyleşi sonrası Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Prof. Dr. Filiz Ali ve Yönetmen Metin Avdaç’a çiçek vererek teşekkür etti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ