"Bu heykelin manevi değeri trilyonlar ile ölçülemez"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray ilçesinde katıldığı Atatürk heykeli açılış töreninde, "  Türkiye'nin yeni bir lider arayışına ihtiyacı yok.

KÜLTÜR SANAT 19.10.2017 19:23:00 0

Bizim değişmez, ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür, idealleri bize sonsuza kadar yol gösterecektir. Bugün bu heykelin manevi değeri trilyonlar ile ölçülemez.”dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Saray İlçesinin Çukuryurt Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Atatürk Anıtı, Atatürk Büstü ve Çocuk Parklarının açılış töreni yapıldı. Saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı okundu. Törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Albayrak, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka, Dr. Kaan Gaytancıoğlu-Mehmet Zeki Gürcün, Basın Yayın ve Halka İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, TESKİ Genel Müdür Yardımcısı İbrahim İçöz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ile Çukuryurtlu vatandaşlar katıldı.

 

“ATATÜRK SEVGİSİNİ KALBİMİZDEN SİLEMEZLER"

 

 Burada dinleyicileri duygulandıran bir konuşma yapan Albayrak şunları söyledi  " Şunu net bir şekilde ortaya koyalım; Türkiye'nin yeni bir lider arayışına ihtiyacı yok. Bizim değişmez, ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün idealleri bize sonsuza kadar yol gösterecektir. Bugün bu heykelin manevi değeri trilyonlar ile ölçülemez. Elbet de biraz sonra Türk Bayrağına sarılı olan heykelimizi açtığımız zaman çocuklarımız, gençlerimiz ebedi önderimiz Atatürk'tür diyecekler ve önünde saygı ile eğilecekler. Ama ne yazık ki, bir süredir Atatürk heykellerine, Atatürk'ün ailesine tenkit edici bir takım kişiler çıktı. Fakat bu kişiler ne yaparsa yapsın başta Çukuryurt olmak üzere kalbimizden Atatürk'ün sevgisini silemeyecekler. Çukuryurt Mahallesi'nin diğer ihtiyaçları da gideriliyor.

 

SADECE İNSANLARIN MUTLULUĞU İÇİN ÇALIŞTIM

 

Bana buraya çocuk parkı yapmazsan kadınlar yürüyüş yapacak dediler. Burada kadınların gücü bir kez daha ortaya çıkıyor. Kadının gücünün olduğu yerde mutlak başarı vardır. Ben de dedim ki 2 tane değil, 3 tane park yaparız. Yeter ki onlar mutlu olsun. Kaldırımlarımız yapıldı, kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu tamamlanıyor.  Çukuryurt Mahallesi hak ettiği hizmetleri almaya devam ediyor. 3,5 yıllık Büyükşehir Başkanlığı dönemimde sadece insanların mutluluğu için çalıştım. Şu bilinsin ki önümüzdeki 1,5 yılı da dolu dolu geçireceğiz. Saray'a Kültür Merkezi'ni kazandırmak için de çalışmalarımız devam ediyor. O merkezde Atatürk sevgisini taşıyan gençler yetişecek. Her şey hepimizin gönlünce olsun"  Açılış töreni yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimi ile son buldu.

 

Haber: Hüsnü SARIGÜL