Sezonun İlk Oyunu Çorlu'da Tiyatroseverlerle Buluştu

Yaz boyunca düzenlediği konser, Açıkhava tiyatro ve resim sergileriyle, vatandaşların beğenisini kazanan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Kültür Sanat faaliyetleri kapsamında 'Ahududu' adlı tiyatro

KÜLTÜR SANAT 18.10.2017 18:49:00 0
Sezonun İlk Oyunu Çorlu


İlk olarak Çorlu’da gösterimi gerçekleştirilen tiyatro oyunu dün Çerkezköy’de izleyiciyle buluşurken, 20 Ekim Cuma günü de Muratlılı vatandaşlarla buluşacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 ayrı ilçede ücretsiz olarak tiyatroseverlerle buluşacak oyunun ilk gösterimi Çorlu’da Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

 

KARA KOMEDİNİN EN İYİ ÖRNEKLERİNDEN

 

Ünlü tiyatro oyuncuları Melek Baykal ve Suna Keskin’in de rol aldığı ‘Ahududu’ isimli tiyatro oyununda dünyada en çok sahnelenen oyunlardan olan, Joseph Kesselring’in “Arsenic and Old Lace” adlı eseri, ‘Ahududu’ adıyla Usta Tiyatrocu Nedim Saban tarafından yeniden derlenerek seyirci ile buluştu. Kara komedinin en iyi örneklerinden sayılan “Ahududu”, insanları huzura kavuşturmak, yalnızlıklarından kurtarmak için zehirleyen Müşfike ile Mürşide ve onların çevresindekilerin hikayesini anlatıyor. Oyundaki ahududu kadınlarını Suna Keskin ve Melek Baykal oynuyor. Oyunun diğer rollerinde Cem Güler, Halim Ercan, Bülent Seyran, Dicle Alkan, Birol Engeler, Özgür Yetkinoğlu var. Nedim Saban da bu oyunda, deli tiplemesiyle yıllar sonra, tiyatronun perde arkasından perde önüne geçiyor. Uzun bir aradan sonra sahnelere yeniden dönen Melek Baykal, tiyatro oyunu için, sahnede müthiş keyif aldığını belirtti.

 

 "SEZONUN İLK OYUNUNU OYNUYORUZ"

 

Huzura kavuşturmak, yalnızlıklarından kurtarmak düşüncesi ile insanları zehirleyen Müşfike ve Mürşide kardeşlerin, onların çevresindekilerin hikayesini anlatan Ahududu oyunu ilgiyle izlendi. Oyun sonunda seyirciler sanatçıları ayakta alkışladı. Tiyatro oyuncusu Nedim Saban, "Tekirdağ'da olmaktan büyük keyif duyuyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin sezon açılışında bizde sezonun ilk oyununu oynuyoruz. Sanata verdiği destekten dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum." dedi. Oyun sonunda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, sanatçılara teşekkür ederek çiçek takdim etti.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ