Karaçalı Mücadelesi Devam Ediyor

Sanayisiyle ülkeye kattığı önemli katkıların yanı sıra tarımı ve hayvancılığı ile de Türkiye'nin mevcut ihtiyacını karşılamada önemli bir şehir olan Tekirdağ'da meralarda b

YAŞAM SAĞLIK 18.10.2017 18:13:00 0
Karaçalı Mücadelesi Devam Ediyor

Daha önce Tekirdağ’ın bazı ilçelerinde yürütülen temizlik çalışmaları son olarak Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinasyonunda Muratlı’da gerçekleşti. Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca’nın da katıldığı temizlik çalışmalarında, meralar karaçalılardan temizlendi.

 

 

Tekirdağ’da hayvancılığı geliştirme çalışmaları hızla devam ediyor. İlçelerde meraları daha verimli hale getirmek için yürütülen karaçalı temizlik çalışmaları son olarak Muratlı ilçesinde gerçekleştirildi. Temizlik çalışmalarına Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca da katıldı.

 

 

‘’MERALARIMIZIN KORUNMASI VE TEMİZLİĞİ SON DERECE ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR’’

 

 

Sarıkoca konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimizde 320.000 da mera varlığı olmasına rağmen mevcut hayvan sayıları dikkate alındığında bu meraların yetersiz olduğu görülmektedir. Bu sebepten dolayı meralarımızın korunması ve temizliği son derece önem arz etmektedir. İl Müdürlüğümüz tarafından, meralarımızdan en iyi şekilde faydalanabilmek, otlatma kapasitesini arttırmak ve hayvancılığımızı daha karlı hale getirebilmek amacıyla gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Meralarımızın bir kısmında yoğun karaçalı sorunu olması mevcut ot verimini azaltmakta, hayvan otlak yerlerinin kullanımını zorlaştırmakta ve hayvanlara zarar vermektedir. Mahalle ziyaretlerinde sürekli gündeme getirilen bu sorunun ortadan kaldırılarak mevcut ot varlığının iyileştirilmesi, süt veriminin arttırılması ve daha karlı bir üretim için Mera Yönetim Birlikleri, mahalle halkı ve İl Müdürlüğümüzce ortak çalışmalar yürütülerek sorun teşkil eden karaçalılar temizlenmektedir. Ayrıca İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülen ıslah çalışmaları ile ot veriminin zayıf olduğu meralar tespit edilmekte ve bu alanlara yem bitkisi desteği yapılarak ot verimliliğinin arttırılması sağlanmaktadır. Bu kapsamda 2017 yılı içerisinde Malkara İlçemizin İbribey, Hemit, Karamurat, Muratlı ilçemizin Yukarısevindikli ve Hayrabolu İlçemizin Buzağcı mahalleleri sınırları içinde yer alan ve ot kapasitesi zayıf olan parsellerinde yem bitkisi desteği yapılacak ve bu çalışmalar önümüzdeki yıllarda da devam edecektir" ifadelerini kullandı.

 

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ