Tekirdağ'da İşsizlik Yüzde 7,5'in altında

Esen: ''Tekirdağ'da Çalışmak İsteyip de İş Bulamayan Yoktur ''TÜİK tarafından açıklanan Temmuz ayı işgücü istatistiklerinde Tekirdağ'da işsizlik oranının

GÜNDEM 17.10.2017 18:37:00 0
Tekirdağ

MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ MEYVESİNİ VERDİ

 

TÜİK tarafından açıklanan işsizlik verilerini değerlendiren Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen;“Hükümetimizin; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının öncülüğünde uyguladığı Milli İstihdam Seferberliği meyvesini verdi. Uygulanan teşviklerle Ocak ayında %13 olan İşsizlik oranı Temmuz ayı itibari ile %10.7 olarak gerçekleşti. İşsizlik oranı tek haneye doğru geriletilirken, Tekirdağ’ın içinde bulunduğu TR21 Bölgesinde İşsizlik oranı 2016 yılında %7,5 seviyesinden2017 yılı için daha da aşağı çekerek işsizlikle mücadelede hükümetimizin çalışmalarını en iyi şekilde desteklemekteyiz. Ocak ayında Sayın Valimizin başkanlığında yapmış olduğumuz İstihdam Kurulu toplantısında planlamamızı yaparak bu yönde yoğun çalışmalarımızı sürdürdük sürdürmeye devam etmekteyiz” dedi.

 

‘’TEKİRDAĞ’DA ÇALIŞMAK İSTEYİP İŞ BULAMAYAN YOKTUR’’

 

Esen: “Sürekli göç alan Tekirdağ’da İşverenlerimizin talep ettiği niteliklerde personel bulmakta güçlük çekiyoruz. Bu konuda yeni projelerimizi yakında hayata geçireceğiz. Tekirdağ’da çalışmak isteyip iş bulamayan yoktur. Bu durum bize Tekirdağ özelinde işsizlik oranının çok daha düşük seviyelerde olduğunu gösteriyor”

 

İSTİHDAMA KATILIM ORANININ EN YÜKSEK OLDUĞU BÖLGE

 

‘’2016 yılı Türkiye genelinde %10,9 olarak gerçekleşen işsizlik oranı TR21 bölgesinde %7,5 olarak gerçekleşti. Özellikle güçlü sanayi altyapısına sahip Tekirdağ ili bu bölgenin parlayan yıldızı olarak 2017 yılında bu oranı daha da aşağı çekme noktasında öncü bir rol oynayacağının altını çizen Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen; “Türkiye’de istihdama katılım oranı en yüksek olan TR21 bölgesinde İşgücüne katılım oranı 2016 yılında %57,9 olarak gerçekleşti. Türkiye ortalamasının %52 olduğu göz önüne alındığında%7,5’lik işsizlik oranının önemi daha da ön plana çıkmaktadır. İstihdam oranlarına baktığımızda Türkiye İstihdam oranı %46,3 iken bölgede bu oran %53,5 olarak Türkiye’nin en yüksek istihdam oranlarından birine sahip olduğunu belirten Esen; “Bu rakamların anlamı, Türkiye’de her 100 kişiden 52’si işgücü piyasasına dâhil iken Tekirdağ’ı kapsayan TR21 bölgesinde her 100 kişiden 58’inin işgücüne dâhil olduğunu gösterir. Bu durum istihdama katılımın en yoğun olduğu bölge olmasına rağmen, istihdam oranında ilk sıralarda yer alması Tekirdağ için gurur verici bir tablodur” dedi.

 

İŞE YERLEŞTİRME SAYISINI %70 ARTTIRACAĞIZ

 

Hükümetin 2017 yılı için uyguladığı istihdam teşvik politikasını başarılı bir şekilde Tekirdağ’da uygulayan Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu, 2016 yılında 10 bin olan direk işe yerleştirme sayısını, 2017 yılında 9 aylık dönemde %30 arttırarak 13 binin üstüne çıkarmayı başarmıştır. Yılsonuna kadar Tekirdağ’da işe yerleştirme sayısını 17 bine çıkartarak bir önceki yıla göre %70 oranında arttırmayı hedeflediklerini belirten Esen; “Tekirdağ’ın her yerine ulaşarak,  çalınmadık kapı bırakmama ilkesi ile hareket ediyoruz. Hem işsizimize hem de işverenimize ulaşarak çalışmalarımızı bire bir anlatarak işgücü piyasasına olan hâkimiyetimizi güçlendiriyoruz. Tekirdağ Merkezde 64, Çorlu Hizmet Merkezinde 108 ve Çerkezköy Hizmet Merkezinde 178 olmak üzere bir kısmı engellilere yönelik toplamda 350 adet işverenin katıldığı toplu görüşme gerçekleştirdik. Paydaşlarımızla kurduğumuz bu sıkı ilişki İŞKUR’a olan güveni arttırmakta ve işbirliğimizi güçlendirmektedir. Hedefi büyütmemize vesile olan tüm işverenlerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ