Eğitim İçin El Ele Verdiler

Edirne'de yaşayan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Öğrencilerinin bölgede istihdam edilebilirliğinin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla Serhat İMKB Mesleki

EĞİTİM 17.10.2017 18:11:00 0
Eğitim İçin El Ele Verdiler

Trakyaka’nın 2016 yılı Sosyo Ekonomik Mali Destek programı kapsamında desteklenen Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edirne İl Özel İdaresi ortaklığında Serhat İMKB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen “El Ele Geleceğe” projesi okulda düzenlenen kapanış toplantısıyla sona erdi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Edirne İl Millî Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, yaptığı konuşmada, “Çocuklarımızın gelişimini okul öncesi öğretmenlerimiz sağlıyorlar. Okul öncesi öğretmenlerimiz çocuklarımızı ilkokula hazırlıyorlar. Onlara gerekli el becerilerini kazandırmaya çalışıyorlar. El Ele Geleceğe projesi kapmasında okulumuzda çok verimli işler yapılmış. Okul öncesi öğrencilerimize çok güzel bir yer kazandırılmış. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

 

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Mahmut Şahin, “Bizim burada yaptığımız akademik eğitimin yanında uygulamalı eğitiminde yapılmasını sağlamak. Kurumlar arasında işbirliği içerisinde bu okulumuzu düzenleme imkanı bulduk. Düzenlemesi yapılan Uygulama Anaokulu Edirne’ye ve okulunuza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

EĞİTİM VERİLDİ

 

Protokol konuşmalarından sonra proje kapsamında yenilenen anaokulunun açılışı yapıldı. Ardından protokol üyeleri proje kapsamında oluşturulan atölyeleri ve fiziki yapısı güçlendirilen sınıfları gezdiler.

 

Projenin faaliyetleri arasında yer alan mekan düzenleme çalışmaları kapsamında uygulama anaokulunun giriş kapısı ve girişi ile yemekhane ve merdivenler düzenlenirken akıl oyunları atölyesi, hareket ve oyun eğitimi atölyesi ile drama ve müzik atölyesi yenilendi. Eğitim çalışmaları kapsamında ise çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü öğrencileri için üniversiteye yönelik alan-dal tanıtımı, ÖSYS ve sınav stresi eğitimi ile 36-66 aylık çocukları gelişim özellikleri gibi konularda eğitimler verildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ