"Bu işin kasıtlı yapıldığını biliyorum"

Çerkezköy Ticaret Odası tarafından meclis üyeliği düşürülen Rahmi Yılmaz üyeliğinin düşürülmesinin mümkün olmadığını belirterek, "Bu işin kasıtlığı yapıldıÄ?

GÜNDEM 16.10.2017 19:03:00 0

Yılmaz, işyerinde düzenlediği basın toplantısında üyeliğinin düşürülmesine yönelik açıklamalarda bulundu. Yılmaz yaptığı açıklamada “02.10.17 tarihinde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası meclis başkanlığı imzalı tarafıma bir yazı geldi.”dedi ve şunları sıraladı:

 

“Bu yazıda devamsızlıktan dolayı üyeliğimin düşürüldüğü, meclis asıl üyeliğimin de sonlandırıldığı belirtilmiş. Yazı geldiğinde ben de buna 06.10.17 tarihinde bu yazıya itirazımı göndererek bahsi geçen iddia ettiğiniz tarihlerde tarafıma herhangi bir tebligat yapılmadığından dolayı ilgili yönetmelikleri de yazarak bana tebligat yapılmayan toplantıya katılmış sayılacağımdan dolayı devamsızlıktan benim üyeliğimin düşürülmesi söz konusu olmayacağını kendilerine belirttim.  Normal şartlarda bize oda muamelat kanununun 84. Maddesi gereği tebligat yapılması lazım 24 saat önceden. Gündem maddelerinin yazılı olduğu tebligat yapılması lazım. Ama bu tebligat yapıldığından ben oraya gitmesem 24 saat önce devamsızlık sayılırdı. Ama bu yapılmadığı müddetçe toplantıya katılmış sayılırım. Dolayısıyla bunu arkadaşlara ilgili maddeleri yazarak bildirdim. Aynı zamanda bakanlığa da bildirdim.”

 

Haber / Menşure KARDEŞ