Mamamatikleri Boş Kalmıyor

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından sokak hayvanlarına yönelik gerçekleştirilen çalışmalar devam ediyor.

YAŞAM SAĞLIK 16.10.2017 18:18:00 0
Mamamatikleri Boş Kalmıyor

Süleymanpaşa Belediyesi’ne bağlı Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, sokak hayvanlarına yönelik günlük olarak mama dağıtımı yapılıyor. Kediler, köpekler ve kuşlar için şehrin belirli noktalarında oluşturulan beslenme odaklarına her gün düzenli olarak mama bırakan ekipler ayrıca kedi evlerinin de tamamını dolaşarak minik misafirlerin mama ihtiyaçlarını karşılıyor.

 

 “ONLAR BİR HEDİYE DEĞİL HAYATTIR”

 

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat yapılan çalışmaları değerlendirdiği açıklamasında sokak hayvanlarının da bir can taşıdığının unutulmamasının altını çizerek; “Onların çoğu sevdiklerimize mutlu bir an yaşatabilmek için alınan ve sonra sokağa bırakılan canlılar. Her biri ayrı bir can taşıyor. Süleymanpaşa Belediyesi olarak elimizden geldiğince o canların aç ve susuz kalmaması için çabalıyoruz. Önümüz kar-kış. Onlar için yaşamak daha da zor olacak. Sizlerden isteğimiz bu canları hediye olarak görmemeniz. Onlar bir hediye değil hayattır. Özellikle çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılamak istiyoruz. Geçen hafta gerçekleştirdiğimiz Mutlu Pati Şenliği ile bu hedefimizi açıkça ortaya koyduk. Etkinlik sonrası Süleymanpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde minik dostlarımız daha sık ziyaret edilir oldu” diye konuştu.

 

“ONLARIN TEK İSTEKLERİ BİRAZ MAMA, BİRAZ SU VE BİRAZ DA SEVGİ”

 

Son olarak Süleymanpaşa Belediyesi’nin sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını değerlendiren Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; “Kedi evlerinden beslenme odaklarına, su kaplarından mamamatiklere ve Süleymanpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde gerçekleştirdiğimiz tedavilere kadar biz minik dostlarımızın her geçen gün daha fazla yanında olmak için mücadele ediyoruz. Onların tek istekleri biraz mama, biraz su ve biraz da sevgi” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ