Albayrak, Adaletsizliğe Dikkat Çekti

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak 16 Ekim Dünya Gıda günü dolayısıyla yayınladığı mesajında gıda paylaşımında ortaya konan adaletsizliklerden bahsetti.

YAŞAM SAĞLIK 16.10.2017 17:50:00 0
Albayrak, Adaletsizliğe Dikkat Çekti

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; ‘’Açlığa karşı mücadele etmek, paylaşmak ve yardımlaşmak bir insanlık görevidir. Doğal ve sağlıklı koşullarda tarımsal üretim teşvik edilmeli, tarım alanları korunmalı, sulama imkânları geliştirilmeli ve dünya çapında yürütülecek kampanyalarla açlığın önüne geçilmelidir’’ dedi. 

 

‘’DÜNYA NÜFUSUNUN HİÇ DE AZIMSANAMAYACAK BİR BÖLÜMÜ AÇLIKLA MÜCADELE ETMEKTEDİR’’

 

Albayrak yayınladığı mesajında; ‘’Gıdanın yaşamımızda ne kadar önemli olduğu herkes tarafından bilinmektedir. "Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak" şeklindeki atasözü bu durumu çok iyi bir şekilde anlatmaktadır. Pek çok alanda olduğu gibi gıdaların paylaşımında da tüm dünyada eşitsizlik ve adaletsizlikler bulunmaktadır. Dünya nüfusunun hiç de azımsanamayacak bir bölümü açlıkla mücadele etmektedir. Uluslararası yardım kuruluşlarının çalışmaları ne yazık ki yetersiz kalmaktadır. Öte yandan doğal olmayan koşullarda üretilen yiyecekler ve genetiği değiştirilmiş ürünler insan sağlığını tehdit etmektedir. Açlığa karşı mücadele etmek, paylaşmak ve yardımlaşmak bir insanlık görevidir. Doğal ve sağlıklı koşullarda tarımsal üretim teşvik edilmeli, tarım alanları korunmalı, sulama imkânları geliştirilmesi ve dünya çapında yürütülecek kampanyalarla açlığın önüne geçilmelidir. Açlığın olmadığı bir dünyada el ele verip hep birlikte olmak dileğiyle, tüm halkımızın Dünya Gıda Gününü kutluyorum’’ ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ayşenur AYDIN