İlk Kez Düzenlendi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen Aile Eğitim Programı Eğitici Semineri Tekirdağ'da ilk kez gerçekleştirildi.

EĞİTİM 16.10.2017 17:16:00 0
İlk Kez Düzenlendi

Gerçekleştirilen eğitimde başarılı olan adaylara, törenle sertifikaları verildi.Düzenlenen sertifika törenine, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz katıldı. 

 

İLK KEZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Tekirdağ’da ilk kez uygulanan, aile eğitim programı eğitici eğitimi gerçekleştirildi. Program kapsamında katılımcılara beş gün boyunca eğitim verildi. Gerçekleştirilen eğitimler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl müftülüğünde görev yapmakta olan personeller tarafından verildi. Programa katılan eğitici adaylarına aile eğitim programı, AEP eğiticiliği, eğitim ve iletişim, medya, iktisat, sağlık, hukuk alanlarında eğitimler verilirken, eğitime katılan 28 aday, yapılan sınav sonucunda başarılı oldu. Sınavda başarılı olan adaylar, aile eğitim programı eğiticisi olmaya hak kazandılar. Sertifika alan adaylar, bulundukları ilçelerde güçlü aile, güçlü toplum vizyonuyla koruyucu ve önleyici hizmet çalışmaları dahilinde vatandaşlara eğitimler düzenleyecekler.

 

Haber / Gökhan TEKER