Tekirdağlılar Komediye Doyacak

Yaz boyunca düzenlediği konser, Açıkhava tiyatro ve resim sergileriyle, vatandaşların beğenisini kazanan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Kültür Sanat faaliyetleri kapsamında 'Ahududu' adlı tiyatro

KÜLTÜR SANAT 13.10.2017 19:01:00 0
Tekirdağlılar Komediye Doyacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında 17 Ekim 2017 Salı günü 20.00’da ‘Ahududu’ isimli tiyatro oyunu Çorlulular için, Memduh Şevket Esendal sahnesinde ücretsiz olarak gösterilecek. Ardından 18 Ekim Çarşamba günü saat 20.00’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde gösterilecek olan tiyatro oyunu, son olarak 19 Ekim Perşembe günü Muratlı Kültür Merkezi’nde 20.00’da Muratlılı tiyatroseverler için sahnelenecek. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, izleyicisini kahkahaya boğacak tiyatro oyununa, tüm vatandaşları davet etti.

Ünlü tiyatro oyuncuları Melek Baykal ve Suna Keskin’in de rol aldığı ‘Ahududu’ isimli tiyatro oyununda dünyada en çok sahnelenen oyunlardan olan, Joseph Kesselring’in “Arsenic and Old Lace” adlı eseri, ‘Ahududu’ adıyla Usta Tiyatrocu Nedim Saban tarafından yeniden derlenerek seyirci ile buluşacak. Kara komedinin en iyi örneklerinden sayılan “Ahududu”, insanları huzura kavuşturmak, yalnızlıklarından kurtarmak için zehirleyen Müşfike ile Mürşide ve onların çevresindekilerin hikayesini anlatıyor. Oyundaki ahududu kadınlarını Suna Keskin ve Melek Baykal oynuyor. Oyunun diğer rollerinde Cem Güler, Halim Ercan, Bülent Seyran, Dicle Alkan, Birol Engeler, Özgür Yetkinoğlu var. Nedim Saban da bu oyunda, deli tiplemesiyle yıllar sonra, tiyatronun perde arkasından perde önüne geçiyor. Uzun bir aradan sonra sahnelere yeniden dönen Melek Baykal, tiyatro oyunu için, sahnede müthiş keyif aldığını belirtti.

8 YIL ARADAN SONRA ‘AHUDUDU’ İLE YENİDEN SAHNELERE DÖNDÜ

Tiyatroya verdiği 8 yıllık aranın ardından ‘Ahududu’ isimli tiyatro oyunu ile hayranlarının karşısına çıkan Melek Baykal, oldukça heyecanlı olduğunu belirtti. Baykal; Tiyatro çok başka bir şey o seyircinin soluğunu yüzünüzde hissediyorsunuz ya sahnede müthiş keyif veriyor insana. Onun için her şey iyi şimdilik. Bir dizi projesinde yer almam artık çok zor. Çünkü çok uzun seneler dizi sektöründe oldum. Çok uzun soluklu dizilerde oynadım o nedenle dizi sektörü biraz yordu ben galiba. Çok yorucu bir sektör ben hep söylüyorum, diziden arkadaşlarımın kazandığı her kuruş çok helaldir, çok çok meşakkatli ve zor bir iş dizi sektörü’’ ifadelerini kullandı.

‘’OYUN, ŞİDDETİ VE ADALETİ SORGULUYOR’’

Kalabalık bir ekibin başarılı uyumunu yansıtan ve seyirciyi doyasıya güldüren oyun için Nedim Saban şunları söyledi: “Joseph Kesselring’in meşhur oyunu Ahududu’yu yıllardır oynamayı düşünüp bir türlü fırsat bulamamıştık. Tiyatrokare yeni oyunu sayesinde çıtasını yükselterek başka bir yere çekti. Oyuncu olarak teksti okurken bile eğleniyorsunuz; çok çünkü Ahududu son derece akıllıca yazılmış bir vodvil. Metnin kendisi, vodville de güldürüyle de dalga geçiyor. Dünyada birçok olay yaşanırken biz tiyatrocular bambaşka şeyler konuşuyoruz. Oyun bununla da dalga geçiyor. Şiddeti ve adaleti sorguluyor. İçinde bir sürü teması olan, aynı zamanda müthiş güldüren ve tek bir espri üzerine gidebilen bir kara komedi. Ahududu Tiyatrokare’ye ve beş yıldır geliştirdiğimiz estetik anlayışımıza çok uygun oldu. Doğru kadroyu doğru zamanda kurabilmek de gerekiyordu. Suna Keskin ve Melek Baykal’ın bir arada sahnede olması müthiş heyecan verici bir şey. Melek Hanım yıllardır tiyatroya dönmek istiyordu. Birçok proje üstüne onunla konuştuk ancak bu proje en doğrusu oldu. Ahududu için ‘Her şeyin denk geldiği bir oyun’ diyebiliriz’’ açıklamasında bulundu.

ALBAYRAK, TÜM VATANDAŞLARI DAVET ETTİ

Ünlü tiyatro ustaları Melek Baykal ve Suna Keskin’in rol aldığı tiyatro oyununa tüm vatandaşları davet eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; ‘’3.5 yıllık görev süremiz boyunca vatandaşlarımızı arzusu neyse onu yerine getirmeye çalıştık. Tekirdağ kültür ve sanata çok değer veren bir şehir. Yazın düzenlediğimiz etkinliklere müthiş bir kalabalık katılım sağladı. Kış boyunca da düzenleyeceğimiz etkinliklerimiz olacak. İlk olarak ‘Ahududu’ isimli tiyatro oyunu 3 ilçemizde sahnelenecek. Tüm Tekirdağlıları tiyatroya davet ediyorum’’ dedi.

Haber/Ayşenur AYDIN