Pehlivan: ''Kararlı Adımlar Atılmalı''

Saadet Partisi Tekirdağ il Başkanı Feti Pehlivan;"Kıbrıs Barış Harekâtında Türkiye'nin ABD'ye karşı gösterdiği kararlılığın aynısını bugün iktidardan bekliyoruz" d

SİYASET 13.10.2017 18:06:00 0
Pehlivan:

Saadet Partisi Tekirdağ il Başkanı Feti Pehlivan;“Kıbrıs Barış Harekâtında Türkiye’nin ABD’ye karşı gösterdiği kararlılığın aynısını bugün iktidardan bekliyoruz” dedi.

Saadet Partisi Tekirdağ il Başkanı Feti Pehlivan,  ‘Seçime Hazırlık İlçe Başkanları Toplantısı’nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.  Balgat Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Pehlivan, konuşmasına Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Takımını tebrik ederek başladı. ABD’nin Türkiye vatandaşlarına yönelik vize işlemlerinin sınırsız durdurmasına ilişkin Pehlivan, endişe duyulacak bir durumun olmadığına işaret ederek, “İnşallah bu kriz sadece Türkiye’nin değil bütün İslam dünyasının lehine sonuçlar doğuracak gelişmelere sebep olacaktır” diye konuştu.

ABD’NİN İLK AMBARGOSU DEĞİL

ABD’nin Türkiye’ye uyguladığı ilk vize ambargosu ve yaptırımı olmadığını ifade eden Pehlivan, “ABD, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtından sonrada Türkiye’ye askeri malzeme ve teçhizat satışını yasaklamıştı. Peki, sonuç ne oldu? 13 Şubat 1975′te Kıbrıs Türk Federe Devleti’nin kurduk. 25 Temmuz 1975′te ABD’ye nota vererek, ABD Savunma İşbirliği Anlaşmasını yürürlükten kaldırdık. Türkiye’deki bütün Amerikan üs ve tesislerini Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ‘kontrol ve gözetimi’ altına aldık” şeklinde konuştu.

40 ADET UÇAK SİPARİŞİ İPTAL EDİLMELİ

Kıbrıs Barış Harekâtı’nda ABD’ye karşı gösterilen kararlılığın aynısını iktidardan beklediklerinin altını çizen Pehlivan, “İlk adım olarak Eylül ayında, ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı görüşmede THY için sipariş edilen ve maliyeti 11 milyar doları bulan 40 adet uçak siparişi iptal edilmelidir. ABD ile imzalanmış bütün askeri anlaşmalar gözden geçirilmek üzere askıya alınmalıdır.  Tıpkı 1974’de yaptığımız gibi, ABD’nin Türkiye’deki bütün üsleri TSK’nın kontrol ve denetimine alınmalıdır” diye uyardı.

Haber/Şaban KARDEŞ