Çocuklar bakımevine akın etti

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında anaokulu öğrencilerini ağırladı.

EĞİTİM 12.10.2017 16:08:00 0
Çocuklar bakımevine akın etti

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, sokak hayvanlarına dikkat çeken etkinliklerini sürdürüyor. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında 6 Ekim’de düzenlenen Mutlu Pati Şenliği’nin ardından Süleymanpaşa Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi, anaokulu öğrencilerini ağırladı.

ELLERİYLE BESLEDİLER

10 Ekim Salı günü Özel Neşe Erberk Anaokulu öğrencilerinden oluşan 80 kişilik bir grup bakımevini ziyaret ederek hayvanlar için getirdikleri mamaları teslim ettiler. Çocuklar mamaları bakımevindeki hayvanlara elleri ile yedirerek sevgi gösterilerinde bulundular. 11 Ekim Çarşamba günü ise Özel Altındal Anaokulu öğrencisi 25 çocuk bakımevine gelerek buradaki hayvanlarla birlikte hoşça vakit geçirdi.

 “ÇOCUKLARLA HAYVANLARIN BİR ARADA OLMALARINI ÖNEMSİYORUZ”

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Çocukların sokak hayvanları ile tanışmaları ve onlarla aynı şehirde birlikte yaşadığımız gerçeğini öğrenmelerini çok önemsiyoruz. Bunun için çocuklarımızın geçici bakımevimizi ziyaret etmeleri bizi son derece mutlu ediyor. Bir hayvanla arkadaşlık kurarak onun bakımını küçük yaşlarda üstlenen çocuklar her zaman daha çevreci ve doğaya daha saygılı yetişkinler oluyorlar. Bu amaçla sokak hayvanları ile ilgili farkındalık oluşturacak etkinliklerimizi sürdürüyoruz,” ifadelerini kullandı.

Haber/Menşure KARDEŞ